Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u petak u Banjaluci da je Srpska stabilna i da institucije rade u interesu građana, naglasivši da bez zajedništva neće biti dobrih rezultata.

Cvijanovićeva je, u obraćanju na prijemu koji je upriličila povodom 9. januara - Dana Republike za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, pravosudnih organa, boračkih organizacija i akademske zajednice, rekla da je prioritet očuvanje mira, bez kojeg nema stabilnog napretka i pravog rada institucija.

- Svi smo na istom zadatku. I mi i oni poslije nas će raditi, graditi i unapređivati Srpsku da bi bila još bolja i stabilnija, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da svi mogu biti zadovoljni učinjenim u godini na izmaku, ali da ima dovoljno prostora za napredak.

Cvijanovićeva je navela da će u BiH i dalje postojati mnogi izazovi i prijetnje, ali da Srpska mora da se prilagodi i na njih spremno odgovori.

Pročitajte još - U pripremi bogat program: Dan Republike Srpske biće obeležen 9. januara

- Znamo da se moramo držati zajedno bez čega nema rezultata. Mnogo velikih očekivanja od nas imaju građani, ali može se osjetiti da oni imaju ljubav prema Srpskoj i institucijama. To je previše važan kapital da bi se prokockao i to su orijentiri za naš rad u narednom periodu, navela je Cvijanovićeva.

Ona je ocenila da su u ovoj godini obaveze Srpske redovno servisirane i izvršavane, te da su rasle plate i penzije.

- Ojačana je socijalna sfera i od 2016. do danas svaka godina nosi neki rekordni potadak, među kojima su i oni na planu zaposlenosti. U idućoj godini moramo raditi i više. Potrebni su rad, odgovornost, odlučnost, operativnost i da rešavamo probleme i suočavamo se izazovima, rekla je predsednica Srpske.

Ona je naglasila da nema mesta nepoštovanju institucija Srpske za čiju odbranu su tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata mnogi dali živote.

- Institucije se moraju poštovati, a Srpska može biti društvo u kojem svi mogu biti zadovoljni, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da Srpska u budućnosti može biti infrastrukturno izgrađenija, te da su mnogi projekti započeti i realizuju se nakon otklanjanja blokada.

-I to će doneti bolju sliku Srpske, rekla je Cvijanovićeva i zahvalila zvanicama na prijemu što su radili na jačanju i očuvanju Srpske koja nije bila dar sa neba.

- Moramo očuvati nadležnosti i snagu Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva i dodala da je sastanak zvaničnika Srpske sa predstavnicima vjerskih zajednica protekao u dobroj atmosferi.

Ona je čestitala zvanicama i građanima predstojeće praznike.