Na sednici Narodne skupštine RS o Programu reformi došlo je do incidenta u kojem su učestvovali poslanik PDP Draško Stanivuković i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. Naime, tokom obraćanja Lukača čula su se dobacivanja, što je iznerviralo ministra unutrašnjih poslova.

On je poručio poslaniku PDP da "bi mogao da završi kao zastavice NATO, a koje su ranije u toku dana iznesene iz NS RS, nakon što je Stanivuković pokušao da isprovocira poslanike vladajuće koalicije i ministre u vladi Srpske.

Lukač je potom pozvao Stanivukovića da priđe, što je ovaj i uradio te tako dodatno iznervirao ministra unutrašnjih poslova, koji je bacio papiriće prema njemu, te ga odgurnuo rukom po licu.

Veći incident spriječili su ostali poslanici, ministri, te obezbeđenje Narodne skupštine.

Posle ovog incidenta poslanici su otišli na pauzu.Nakon pauze nastavljena je skupština a u raspravama se nastavlja sa teškim rečima i optužbama.

Foto Nezavisne


Poslanički klub PDP je razgovarao o sledećim koracima, a potom je rečeno kako opozicioni poslanici ni PDP ni SDS više neće učestvovati u raspravi o Programu reformi. Iako je opozicija napustila sednicu u sali su ostali poslanici SDS Darko Babalj i Nebojša Vukanović koji je nastavio da polemiše sa poslanicima SNSD.


Lukač se obratio medijima i poručio da je Stanivukovića odgurnuo od sebe jer nije hteo da mu omogući da ga na bilo koji način ugrozi, te da ga je Stanivuković provocirao čitav dan sa NATO zastavama.

Žao mi je što se to dogodilo u Narodnoj skupštini. Izvinjavam se jer te stvari nisu primerene za Narodnu skupštinu, ali nikome ne sme da se prilazi PRETEĆI i da ga sprečava da govori – rekao je Lukač.


STANIVUKOVIĆ: PRIŠAO SAM DA POKAŽEM DA SE NE BOJIM


Draško Stanivuković je rekao kako je na poziv da priđe – prišao da pokaže da se ne boji.


Nađite mi jedu zemlju u kojoj ministar policije udara narodne poslanike i narod, koji treba da štiti – rekao je on.