Kramon: Razmena teritorije Boltonova ideja – ma nemojte; Grenel: Uradite svoj deo

Tanjug

subota, 20. 06. 2020. u 09:15

Крамон: Размена територије Болтонова идеја – ма немојте; Гренел: Урадите свој део

Ričard Grenel Foto EPA/Viola fon Kramon Foto AP

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola Fon Kramon razmenili su oštre poruke kada je reč o nastavklu dijaloga Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola Fon Kramon razmenili su oštre poruke kada je reč o nastavklu dijaloga Beograda i Prištine.

Kramon je na Tviteru napisala da ne veruje izjavama specijalnog izaslanika SAD Ričarda Grenela da ideja o razmeni teritorija ne pripada američkom predsedniku Donaldu Trampu, već njegovom bivšem savetniku, Džonu Boltonu.

U oštrom odgovoru na post gradonačelnika Prištine Špenda Ahmetija na Tviteru, Kramon je rekla da lideri na Kosovu moraju ozbiljno da shvate spoljnu politiku.

Na tvit Ahmetija da, dok je on bio zadužen za pregovarački tim, nijedan predstavnik SAD nikada nije spomenuo razmenu teritorija, Kramon je napisala da je došlo vreme da se Priština ozbiljno pozabavi spoljnom politikom.

“Svakako, kriv je Džon Bolton što ljudi razgovaraju o razmeni teritorija. Sada se jadni Ričard Grenel mora boriti protiv ovih spekulacija...Ma nemojte. Ostavite po strani ove priče”, napisala je Kramon.

Grenel je u odgovoru Violi Kramon poručio da bi, umesto što kritikuje sve što Trampova administracija čini radi normalizacije ekonomija Beograd i Prištine, trebalo da se bavi pitanjima koja joj pripadaju, i naveo viznu liberalizaciju za Kosovo.

"Uradite svoj deo”, istakao je u odgovoru Grenel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Рашо

20.06.2020. 16:23

Док ови троје, тргују туђим власништвом било би занимљиво чуту како би реаговали на предлог да се преда јужно део Албаније Грчјој, Аљаска Канади или Баварска Француској?

naranca

21.06.2020. 14:44

@Рашо - Zasto Francuskoj Pa Bavarska treba da bude nezavisna.Kao Katalonija..ii Kebek u Kanadi

СДБ

21.06.2020. 17:28

Треба да се врати Аљаска Русији,Баварска Француској Албанија Грчкој а северни дио Србији,Барања исто Србији да не набрајам има тога много.