Brnabić razgovarala s Harčenkom

Tanjug

22. 05. 2020. u 16:34

Брнабић разговарала с Харченком

Foto Tanjug

Premijerka Ana Brnanić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije u najtežim trenucima epidemije u Srbiji

Premijerka Ana Brnanić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije u najtežim trenucima epidemije u Srbiji, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv virusa.


Bocan-Harčenko je ocenio da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate, i izrazio očekivanje da ćemo svi zajedno uspeti da pobedimo u borbi sa virusom.


Brnabić je istakla da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom Covid - 19, međudržavna saradnja od presudnog značaja.


Ruski ambasador je naveo da je Srbija posebno posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastrukturnih projekata, navodeći da je, bez obzira na situaciju, postignut veliki napredak u ovoj oblasti.


Brnabić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o inteziviranju saradnje u oblasti nauke i inovacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije