LAŽNA vest. Ovaj tviter-šamar Ričarda Grenela Edvardu Džozefu, profesoru Univerziteta "Džon Hopkins", čoveku sa informacijom da su u Vašingtonu Vučić, Tači i Trampova administracija "delili Kosovo", dobar je znak da istina polako oblači pantalone.

U pravu je bio Vinston Čerčil rekavši da "laž obiđe pola sveta dok se istina obuče". U pravu je i američki diplomata kada je odlučio da lažljivom profesoru zalepi tviter-ćušku. Mada, Grenelovo - lažeš, Džozefu je i malo koliko je zaslužila aktuelna "sveta krava" analitike Glasa Amerike, Radija Slobodna Evropa, Dojče velea.

Od poslednjih radova pomenutog Džozefa treba izdvojiti, recimo, kolumnu u "Forin polisiju", u kojoj je napisao da je "ubistvo Olivera Ivanovića upravo ono što je Kosovu bilo potrebno", jer bi, "njegova smrt mogla da bude podsticaj za trajni mir"?! Ovaj profesor "seje" smrt neumorno već 26 godina. Tako je 1994, kako je sam ispričao, ušao u Zonu bezbednosti UN kod Bihaća kao zvaničnik UN, a pretvorio se u dopisnika Si-En-Ena i Bi-Bi-Sija, obilato lažući o velikoj humanitarnoj krizi. Držao je "katedru" kod Srebrenice jula 1995, kada se sreo sa Ratkom Mladićem i muslimanskim izbeglicama, a posredovao je tokom predaje Žepe srpskoj vojsci. Svedočio je u Hagu, u slučaju generala Zdravka Tolimira, zbog čega je ovaj osuđen i za genocid u Žepi, gde je zaista stradalo troje muslimana. U Makedoniji je 1999. izbeglim Albancima sa KiM "predavao" kako da pred kamerama dočekaju Hilari Klinton. Bio je upravnik šiptarskog izbegličkog kampa, a radio je potom protiv Srba na KiM, a za Albance u Makedoniji.

Jedina nedoumica oko "profesora" Džozefa može da bude dilema da li je toksičniji po mir kao "terenski radnik" ili kao "ekspert". Jer, njemu među ozbiljnim ljudima odavno više ne veruju ni kada daje časnu reč da ne govori istinu.