KOMENTAR: Miloš

Milan BABOVIĆ

utorak, 20. 08. 2019. u 07:30

КОМЕНТАР: Милош

Milan Babović

Velelepni auto-put "Miloš Veliki" pomoći će da se Srbija ne skriva od sebe same i od sveta, da pokaže svu svoju lepotu

VELELEPNI auto-put "Miloš Veliki" pomoći će da se Srbija ne skriva od sebe same i od sveta, da pokaže svu svoju lepotu.

To je emotivno poručio Radovan Beli Marković, na dan kad je otvorena saobraćajna arterija Šumadije. Autor čuvenog dela "Lajkovačka pruga", samo jednom rečenicom poslao je na slepi kolosek dežurne torokuše iz kombi stranaka, vašarske projektante iz biroa na "Tviteru", neumorne mrzitelje, večno budne lažne estete... Jednom rečju - pakosnike opšte prakse.

Da se ne lažemo, ogromna većina iz tog krda pljuvača, koja je svoje ideološke "skele" sa Grdelice preselila na trasu Obrenovac - Ljig, ne može da se pomiri sa tim da se koridori završavaju za vakta Aleksandra Vučića.

Pročitajte još - UTISCI VOZAČA NOVOM AUTO-PUTU: Fantastično, od sada ću samo autoputem; Fenomenalan je

Kako je to izgledalo u nedelju? Prvo su se, recimo, Klajnovi sakriveni iza avatara, uz poneko dosoljavanje liderčića, sprdali sa tim da li je naziv auto-puta napisan pravilno. Možda je zaista greška na tabli, ali - nepismeni Miloš nam je doneo državu, a nepismeni Vučić put koji Šumadija sanja duže od sedam decenija.

Kad pomenusmo čuvenoga knjaza, i njega su neuki pokušali da unize. Kažu, otkuda se on zove Veliki? Ne znaju da se tako nazivao orden koji je dobilo svega desetak uglednika, ili da je to doslovno do 1946. bilo ime ulice koja i sada postoji u Beogradu.

Toplog zeca je, uz knjaza, prošao i tumač njegovih misli - glumac Nenad Jezdić. Komentari su bili: prodao se, šta li on to treba da legalizuje, pa se prišljamčio vlasti... Blatili su ga najviše "slobodni" koji aplaudiraju onom drugom glumcu. Jer, glumci su valjda bardovi samo ako su "naši".

Pročitajte još - "Miloš Veliki" ponos svih nas!

Sličnih pakosti, poput one "šta će Dodik tu", u danu kad je Srbija slavila ima sijaset, a ovaj tekst prigodno je završiti citatom jednog bivšeg novinara "Novosti", za kojeg znam da veoma ceni Belog:

- Nemojte polemisati sa auto-putem. Ispašćete glupi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Šofer

20.08.2019. 10:26

AUTOPUT je lep. ali je prilaz stravičan. Danas za 30 km. puta od Beograda do Obrenovca treba rezervisati 2 sata vremena pod uslovom da se nije desilo nekakvo "čukanje", pa ispada, šta si zaradio na mostu, izgubio si na ćupriji.