MAKRONOVO obraćanje na srpskom jeziku ostavilo je snažan utisak i na Francuze. "Mond", informativne televizije BFM i LCI, dnevni list "20 minuta" i mnogi drugi mediji istakli su ovu činjenicu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. I veoma čitani regionalni dnevnik "Uest Frans" istakao je da je Makron sve iznenadio kada se pred hiljadama ljudi na Kalemengdanu obratio na srpskom, što je, kako je naglašeno, bio način da se izvini za grešku protokola kod Trijumfalne kapije na stogodišnjici primirja u Prvom svetskom ratu.

PROČITAJTE JOŠ - MAKRON STAVIO RUKU NA SRCE I REKAO: Ovde su Srbija i Francuska; Vučić: Makron je pridobio srca naših građana

Tviter-nalog Jelisejske palate prenosio je direktno sliku posete francuskog predsednika, uključujući i njegovo obraćanje na srpskom.

List "Opinion" piše da su se posle posete francuskog predsednika Srbiji, "Albanija i Kosovo zapitale nije li Emanuel Makron prosrpski orijentisan":

- Na Balkanu, poseta francuskog predsednika Makrona Srbiji je prouzrokovala pitanje na temu: da li je to Francuska napustila Albance, Kosovo ili Severnu Makedoniju.


"Opinion" takođe navodi da je Makronova poseta Srbiji bila i način da se ublaže posledice ogromnog protokolarnog gafa na ceremoniji 11. novembra. Ističe se i važnost činjenice da je "Alstom" ostao u konkurenciji za izgradu metroa u Beogradu.

Gostujući na francuskom radiju Frans enter, nekadašnja ministarka evropskih poslova Natali Loazo, koja je predvodila listu Makronovih poslanika na izborima, sada evroposlanica, poručila je u utorak da Balkan nije spreman da uđe u EU.


Foto Z. Jovanović


PROČITAJTE JOŠ - KAKO JE PROTEKLA VEČERA U VILI "MIR": Makrona oduševila pita, Dačić opet pevao