Haradinaj: Platforma znači da su granice tzv. Kosova nedodirljive

Tanjug

07. 03. 2019. u 12:53

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, odbacio je predlog opozicionog DSK o odlaganju zasedanja na temu zakona i plaforme o nastavku dijaloga sa Beogradom

Харадинај: Платформа значи да су границе тзв. Косова недодирљиве

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da izglasavanje zakona i plaforme za nastavak dijaloga sa Beogradom, znači, kako je rekao, da su granice tzv. Kosova nedodorljive i da neće biti "trećeg nivoa vlasti".

Haradinaj je na svom "Fejsbuk" profilu naveo da zakon i platforma timu za dijalog daju ovlašćenja da u Briselu predstavlja stav Prištine da su "granice tzv. Kosova nedodirljive".

Naveo je i da usvajanje zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima tzv. "državne delegacije Republike Kosovo" u procesu dijaloga sa Republikom Srbijom i platformom za finalni dijalog sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg rešenja znači "očuvanje tzv. Kosova od 17. februara 2008.".

Tod datuma Priština je jednostranim aktom proglasila tzv. nezavsno Kosovo.

"Današnjim glasanjem, od većine prisutne u Skupštini, otvorili smo put timu koji čine predstavnici vlasti, opozicije, civilnog društva, da predstavlja ustavne i ustavne i strateške interese Kosova. Time još jednom svedočimo našoj posvećenosti miru i stabilnosti u regionu i gradnji dobrosusedskih odnosa", napisao je Haradinaj na fejsbuku.


IMAMO PRILIKU DA ZADRŽIMO KONTROLU NAD DIJALOGOM

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, odbacio je predlog opozicionog DSK o odlaganju zasedanja na temu zakona i plaforme o nastavku dijaloga sa Beogradom, u drugom čitanju jer je, kako je rekao, skupštini pružena prilika ne samo da zadrži kontrolu nad tim procesom, već i da "sačuva Kosovo od 17. februara 2008.".

Tog datuma Priština jednostranim aktom proglasila nezavisnost tzv. kosovske teritorije.

Haradinaj je obraćajući se poslanicima rekao da ne veruje da bi bilo ko mogao da porekne značaj teme koja je na dnevnom redu.

PROČITAJTE JOŠ - Haradinajev zamenik: Prvo Vučićevo izvinjenje, pa dijalog

"I zakon o državnoj delegaciji i platforma imaju mesto u ovoj Skupštini i ja pozivam poslanike da iskoriste priliku da iznesu svoje mišljenje, a politički subjekti da iznesu svoje stavove i da konačno postignu konsenzus oovom pitanju", rekao je Haradinaj, prenela je Koha.

Demokratska partija Kosova, Kadri Veseljija, inače, okosnica vladajuće koalicije izjasnila se da će glasati za prdloženi zakon i platformu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (41)

Prellee

07.03.2019. 13:04

Priča političara sa Kosova i njihova odgovornost se svodi na... tral la la tra la la trala la trla la la trala laaaaaaa...Ni oko čega se oni ne mogu složiti. Ludilo i odrasla djeca, sa opasnim posljedicama.

MilaS

07.03.2019. 13:09

...faca govori više od reči...i OVO su perjanice zapada...trulog i ogrezlog u nemoralu....

chechenya

07.03.2019. 19:09

Slobodno se vi, igrajte države i demokratije, al u svojoj kući, a ne na našoj dedovini! Nego lagano da se pakujete, sa sve instucijma koje ste stvorili, pa preko Šar planine, tamo gde i pripadate!

mia

07.03.2019. 20:32

Zlocinac i dalje nastavlja da provocira.. Malo su se Albanci zaigrali, Kosovo je Srbija i to je cinjenica svidelo se to nekom ili ne.

Alhemičar

07.03.2019. 20:44

Ovu budalu ne treba komentaristi, verovatno ima metastazu na mozgu, pa ima halucinacije.

Dr

07.03.2019. 20:45

Najgore nešto što se moglo dogoditi Arnautima to je sukob sa Srbima.Nisu ni svesni šta će im se dogoditi i šta će ih snaći.

Mikac

07.03.2019. 22:04

Nisu ni imali u planu da nastave dijalog. Oni su zacrtali svoje i rade na tome da to isteraju do kraja. Svi oni sastanci sa predsednikom su bili samo bacanje prasine svetu u oci.

Miso.Pec

07.03.2019. 22:06

Tako je,granice Kosova i Metohije su nedodirljive,toje uvek bila i ostala pokrajina države Srbije.

Isidora

07.03.2019. 22:42

Kakve granice, o cemu ovaj covek govori? Kosovo nilad nece postati nezavisno Pristina samo provocira!

Aleksandra

07.03.2019. 23:50

Pristina je od samog pocetka pokazala da je protiv dijaloga i kompromisnog resenja.Ali,Srbija ce se boriti za svoj narod i za KiM.

Rambo

07.03.2019. 23:57

Tako majstore jer ovi jos sanjaju da je kosova Srbija, svi smo us tebe ako treba ti znas….. Tu smo.

Marija

07.03.2019. 23:57

Marionteska teroristicka kvazi vlada u Pristini demonstrira nemoc vecine svetas i osionost imperijalistickih sila sa druge strane .

JUGO

08.03.2019. 00:37

Spremamo se za rat ovoga puta nema stajajna isteracemo ih sve i Kosova i metohije.Sto da im damo Kosovo zbog cega u koj to drzavi ima da neko da drzavu ljudima koji zive u toj drzavi,,.neka idu za amriku kad ih toliko hocu..amerikanci...xexe ,,Da resimo problem jednom zauvek,,,Dosta je vise ubice da komanduju K I M,,Trazite od rusije I Kine danam ispruce najbolje oruzje da mozem da se branimo ako nas nato zeli napasti,,iz tih drzava gde nam dolazi pretnja ili se puca na Srbiju imamo pravo da od