ALEKSANDAR VUČIĆ, PREDSEDNIK SRBIJE: BOLjA BUDUĆNOST

POŠTOVANI građani Srbije, u godini za nama, koja je bila puna izazova, uspeli smo da ispunimo data obećanja. Nova radna mesta, bolji standard građana, mnogobrojne investicije i značajni infrastrukturni projekti, rezultat su marljivog rada i velikog truda svih građana, što predstavlja jedan od najvažnijih preduslova za ekonomski napredak u godini koja je pred nama. Verujem da ćemo naredne godine, uz uzajamno poštovanje i razumevanje, još više napredovati zarad bolje budućnosti svih nas, i uspeti da sačuvamo mir i stabilnost u regionu za koje se zalažemo. Želim vam uspešnu nastupajuću 2019. godinu!


ANA BRNABIĆ, PREDSEDNICA VLADE SRBIJE: KVALITETNIJI ŽIVOT

ŽELIM vam mnogo sreće u 2019. godini, što više lepih trenutaka sa vašim najbližima i mnogo uspeha na svim životnim poljima, u ime svog tima i u svoje lično ime. I u 2019. godini Vlada Srbije ostaće posvećena ekonomskim i političkim reformama čiji je cilj bolji kvalitet života svih građana, i nastavku reformi na evropskom putu zemlje. Veća ulaganja u obrazovanje, nauku, istraživanje i razvoj, modernizacija državne uprave, nove investicije u zdravstvo i infrastrukturu garant su prosperiteta i budućnosti koju gradimo za sve naše građane. Naš prioritet je očuvanje mira i stabilnosti u regionu. To je preduslov napretka, boljeg povezivanja i stvaranja bolje budućnosti za mlade.


PROČITAJTE I: Vučić čestitao građanima Novu godinuMILORAD DODIK, PREDSEDAVAJUĆI PREDSEDNIŠTVA BiH: MIR I RAZUMEVANjE

ŽELIM svima srećnu i uspešnu novu 2019. godinu. Republika Srpska će učiniti sve da njeni građani imaju sve što im je potrebno. Želim da 2019. svima nama bude bolja i uspešnija od prethodne, da nam donese mir, međusobno razumevanje i prosperitet. Nadam se da ćemo na početku nove godine formirati vlast u svim zajedničkim organima BiH i u međusobnom dijalogu, bez stranog intervencionizma, doći do potrebnog konsenzusa kako bi se poboljšao život i standard svih građana. U tom uverenju, vama i vašim porodicama čestitam Novu godinu.


MAJA GOJKOVIĆ, PREDSEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: RAZLOZI ZA OPTIMIZAM

U IME Narodne skupštine i u svoje lično ime svima građanima Srbije želim srećnu Novu godinu. Godina za nama bila je uspešna, jer smo u njoj velikim radom i trudom, zajedno uspeli da prevaziđemo mnoge teškoće i da osiguramo stabilnost, ekonomski rast i razvoj naše države, što je potvrđeno usvajanjem budžeta za 2019. godinu. Verujem da zato u novu godinu možemo ući sa optimizmom, svesni značaja daljeg rada na svim važnim pitanjima za naše građane, kao i svih budućih izazova u složenim političkim i ekonomskim okolnostma u regionu, Evropi i svetu.

Zato su najvažniji zadaci pred Srbijom u 2019. godini upravo očuvanje mira i stabilnosti u čitavom regionu i osiguravanje ekonomskog napretka. Moramo da uložimo sve svoje snage i znanje da bismo u novoj godini ostvarili viziju budućnosti koju želimo i kojoj se nadamo. Na ličnom planu, građanima Srbije želim da 2019. donose mnogo zdravlja, sreće i uspeha, kao i da praznike provedu sa svojim najbližim.


PROČITAJTE I: Čestitka presednika: 2018. biće jedna od presudnih godina

ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR ODBRANE: DA SE ODUPREMO SILI


SVAKO dobro i da 2019. bude vredna ponavljanja, a i mi u njoj! Želim nam snage da se odupremo sili i da sačuvamo stabilnu i sigurnu Srbiju, Republiku Srpsku i sve Srbe gde god da žive. Puno dece i puno rada. Srećna Nova 2019.
IGOR MIROVIĆ, NASTAVITI EKONOMSKI RAZVOJ


SVIM građanima u 2019. godini želim ispunjenje ličnih i profesionalnih ciljeva, da još više i brže napredujemo i da nastavimo privredni i ekonomski razvoj naše Vojvodine i Srbije. Neka nova godina bude ispunjena mirom, tole- rancijom i razumevanjem, a od srca svima že- lim dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću! Srećna Nova godina!


VUČEVIĆ: DA SEBI I DRUGIMA ČINIMO NAJBOLjE

GRAĐANIMA Novog Sada i Srbije u Novoj godini želim sve što želim i svojoj porodici. Dobro zdravlje i malo sreće, jer to nam je svima najpotrebnije. Da svako od nas da najbolje od sebe, da pomognemo drugom kada god možemo, da činimo onako kako bismo voleli da čine nama.

Nova godina je novi početak, nova nada, novi entuzijazam da ostvarimo svoje vizije, da spremno odgovorimo na sve izazove i da jedni drugima budemo prijatelji.

Novi Sad pripada Novosađanima i zajedno možemo učiniti mnogo za bolji i lepši život. Kao i do sada, Grad će činiti sve da se Novi Sad razvija ravnomerno i planski, i da bude mesto iz kojeg niko neće poželeti da ode.

Srećna nova 2019. godina!

(J. S.)