REAKCIJE NA KOMŠIĆEVU IZJAVU: Vulin: Hoće li Komšić da nas šamara ili zavrće uši?; Dodik: On ne sme da preti srpskom narodu

Tanjug

nedelja, 04. 11. 2018. u 15:43

РЕАКЦИЈЕ НА КОМШИЋЕВУ ИЗЈАВУ: Вулин: Хоће ли Комшић да нас шамара или заврће уши?; Додик: Он не сме да прети српском народу

Foto MO

Poruku novog člana Predsedništva BiH Željka Komšića odlično smo razumeli, jedino što nismo shvatili jeste kako će da nas kazni, hoće li da nas šamara ili će da nam zavrće uši, upitao je ministar odbrane


Poruku novog člana Predsedništva BiH Željka Komšića odlično smo razumeli, jedino što nismo shvatili jeste kako će da nas kazni, hoće li da nas šamara ili će da nam zavrće uši, upitao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na Komšićevu poruku Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer će u suprotnom, kaže, biti problema.

"Gospodin Komšić nam neprekidno preti i to smo razumeli, ali pre nego što mu odgovorim na ovu poslednju pretnju, samo hoću da ga pitam - ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i kada misli da nam da odgovor na to jednostavno pitanje", rekao je Vulin.

Dokaz da imate državu jeste kada na vašem prostoru znate ko pokušava da ubije nekoga i zbog toga bude kažnjen, podvukao je Vulin.


Komšić je danas rekao da će sa pozicije na koju je izabran u punoj meri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni.

Poručuje da i Srbija i Hrvatska mogu računati na njega, uz poruku:

"Ali vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom", rekao je Komšić.

Na opasku da njegova poruka "nećete imati problema sa mnom", zvuči gotovo kao pretnja, Komšić kaže:

"Ja ne pretim. Nisam ja baš toliko moćan da nekome pretim, samo tražim poštovanje ove zemlje. I od Zagraba i od Beograda. Tražim da se poštuje gde je fizička granica ove zemlja i granica lepog, normalnog ponašanja", rekao je Komšić.DODIK: KAMŠIĆ NE MOŽE DA PRETI SRBIJI I SRPSKOM NARODU

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da hrvatski član Predsedništva Željko Komšić ne može da preti Srbiji i čitavom srpskom narodu, koji je kako kaže, jedinstven i ne može biti podeljen nikakvom administrativnom linijom, pa ni Drinom.

"On pokušava ne samo da deli lekcije već i da preti Srbiji i čitavom sropskom narodu", rekao je Dodik za Tanjug komentarišući izjavu Komšića koji je Beogradu poručio da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati kako ne bi bilo problema.

"Tužno je to što je Drina jednim svojim delom na graničnoj liniji.

To je tužno za sve nas Srbe, jer smo mi jedinstven narod koji ne može biti podeljen nikakvom administrativnom linijom", istakao je Dodik.

Srbiji ne može niko da preti pogotovo ne jedan "nemoćni Željko Komšić", rekao je Dodik i ocenio da Komšić nastupa sa pozicije nedostatka krize identiteta i legaliteta.

"On se ponaša kao čovek koji deli lekcije svima okolo pa i nama u Republici Srpskoj. Čovek koji je zanemario činjenicu da se bira hrvatski član predsedništva kao što se bira srpski i bošnjački i da je njegov legitimeitet sa stanovišta toga potpuno upitan imajući u vidu ustavnu poziciju koja govori o tome. On želi druge da uvuče u tu svoju igru sumnjivog identiteta", ukazao je Dodik.


On je naveo da su u RS spremni da poštuju Dejtonski sporazum i Ustav BIH, ali da je zagledan u Srbiju sa stanovišta svojih prava kao naroda u RS koji gleda u svoju matiočnu zemlju u želji da sa njom ostvari maksimalno dobre odnose.

Dodik smagra i da Komšić svojom igrom pokušava da umanji njegov kapacitet.

"To što sam dobio duplo više glasova od njega za člana Predsedništva me obavezuje da zastupam primarno srpske interese", napomenuo je Dodik.

On dodaje i da će u Predsedništvo ići nikako drugačije nego kao Srbin koji predstavlja RS i Srbe i da je to njegov identitet.

Izabrani hrvatski član Predsedništva BiH, Željko Komšić, poručio je Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer u suprotnom, kaže, biće problema.

U intervjuu za Telegraf.rs, Komšić kaže da će sa pozicije na koju je izabran u punoj meri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni.

Poručuje da i Srbija i Hrvatska mogu računati na njega, uz poruku:

"Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujete i nećete imati nikakvih problema sa mnom".Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (65)

Sanja

04.11.2018. 17:18

Pa nisi ti Komsicu toliko mocan tj nisi uopste mocan da odredjujes gde je granica. Hvala Dodiku na stalnoj podrsci koju priza Srpsko narodu

ruzica

04.11.2018. 18:15

pokusao je da bude bitan u par recenica pa je i lepo ponasanje pomenuo..ne zna on jos gde je

Nikola I.S.

04.11.2018. 21:05

Човек лепо каже -напомиње, да не прети никоме. Него, браћо Срби, ви који жалите Човића, а мрзите Комшића, јавите се Човићу, па с њим крените у обилазак ,,Крижног пута". Па на Блајбургу - са Човићем- запалите свећу у част страдале регуларне и легитимне хрватске војске.

Обренка из Н.Сада

04.11.2018. 21:10

Ако ћемо поштено говорити Комшић није представник Хрвата у БиХ. Јер, никада није отишао на Блајбург, за разлику од легитимног и легалног Хрвата - Човића.

КОСта

04.11.2018. 21:15

У светским размерама, Дрина је поточић и то не може бити граница. "Једном стечена права", каже се у повељи УН, "не могу се редуковати" а Српски народ је крвљу стекао право да живи у једној држава. Ко им је крив што су растурали Југославију где су и сви муслимани и сви Хрвати живелу у једној држави ! Ми то нисмо хтели и нећемо се помирити док не вратимо своје!

Република Српска

04.11.2018. 23:29

Мени , Србину, борцу и инвалиду из РС , не смета граница на Дрини. Она смета оним шверцерима и лоповима, који су из Србије шверцовали нафту са нашим лоповима, док смо ми борци ВРС били у рововима гладни и промрзли. Ту нафту су продавали Муслиманима и Фикрету Абдићу, а нас борце из Крајишког корпуса заустављали око Бихаћа, да провезу нафту и цигарете. Зато желим границу на Дрини.Згадили су ми се лопови ишверцери до гроба мога.

Daca

05.11.2018. 06:46

Komšić ne sme Srbima da preti ni sad ni nikada. Šta on zamišlja? Da može bahato da se ponaša i da nam preti?! E taj film Komšić gledati neće!

Maja Kastratovic

05.11.2018. 07:44

Granice razdvaljaju! Mostove Komšiću treba da pravite! Mostovi spajaju ljude, ako ništa više. Gde mu je glava da ide da preti!?

Toma

05.11.2018. 07:49

Smšno je sve danas ko sebi dozvoli da preti nekome i pouša sebe da istakne na neki način.

filip

05.11.2018. 08:00

Vraćanje usluga, ništa drugo do provokacije, pravdanje funkcije na koju je izabran.