Vučić sa ambasadorkom o poseti predsednika Izraela

Beta

23. 07. 2018. u 16:25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer Kam o predstojećoj poseti predsednika Izraela Ruvena Rivlina Srbiji

Вучић са амбасадорком о посети председника Израела

Foto Tanjug-AP

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer Kam o predstojećoj poseti predsednika Izraela Ruvena Rivlina Srbiji, saopštio je Vučićev kabinet.

Ambasadorka Fišer Kam je najavila želju predsednika Rivlina da tokom posete pokaže koliko je Srbija važna Izraelu.

Ona je prenela zahvalnost za usvajanje Zakona o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, kao i za počast koja će biti odata Teodoru Herclu, otvaranjem ulice sa njegovim imenom u Zemunu.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog predstojeće prve posete jednog izraelskog predsednika Srbiji i dodao da će to biti prilika za unapređenje političkog dijaloga, ekonomske saradnje i kulturne veze Srbije i Izraela, navodi se u saopštenju.

Dvoje sagovornika su zaključili da bi formiranje Mešovite komisije za saradnju Srbije i Izraela bilo od najvećeg značaja za razvoj odnosa dveju zemalja, dodaje se u saopštenju Vučićevog kabineta.

PROČITAJTE JOŠ - Vučić za “Novosti”: Nemamo luksuz za sukob sa velikima

Izraelski mediji javili su nedavno da će Rivlin ove nedelje posetiti Hrvatsku i Srbiju.

Predsednik Izraela bi trebalo da u četvrtak stigne u Beograd gde su, kako navode izraelski mediji, predviđeni sastanci s Vučićem i predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Rivlin će se prethodno u Hvatskoj sastati s predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i s premijerom Andrejom Plenkovićem, i posetiće Jasenovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Branislav

23.07.2018. 17:08

Izrael i Srbija su oduvek bili prijatelji. Podrzavam postupak nase vlade da se to prijateljstvo posetom predsednika Rivlina dodatno ojaca.

Dare

23.07.2018. 17:22

Podrzavam postupak nase vlade da se to prijateljstvo posetom predsednika Rivlina dodatno ojaca.

Politika

23.07.2018. 17:33

Jevreji i Srbi su uvek bili jedni uz druge i nikada nisu bili na suprodstavljenim stranama.Jevreji su nam pomagali i tokom bombardovanja.Bravo za taj divni narod.

foks

23.07.2018. 23:51

Poseta Izraelskog predsednika samo moze da pomogne Srbiji. Dokaz da smo na dobrom putu

Maja

24.07.2018. 13:25

Jevreji su se kao narod dosta napatili kao i Srbi, zato veza izmedju dva naroda je produbljena istorijom i slicnim mukama.

Alhemičar

24.07.2018. 17:12

Izrael s epokazao kao iskren i važan prijatelj Srbije koji se isto zalažeda se pitanje Kosova i Metohije reši kompromisnom rešenju.