Posle objave rezultata na izborima, Sergej Trifunović izjavio: Ponudiću skupštini ostavku

Novosti online/ D. M.

nedelja, 21. 06. 2020. u 22:54

После објаве резултата на изборима, Сергеј Трифуновић изјавио: Понудићу скупштини оставку

Foto: Tanjug

Mislim da je to logično - rekao predsednik Pokreta slobodnih građana
U DORĆOL placu zavladala je neverica kada je RTS objavio prve rezultate, prema kojima je Pokret slobodnih građana osvojio 1,7 odsto glasova. Zbunjeni i razočarani neočekivanim rezultatima nekolicina prisutnih je napustila lokal ne sačekavši obraćanje predsednika pokreta Sergeja Trifunovića.

Ostali u prostoriji nemo su gledali LED ekran, na čije dve polovine su se emitovale specijalne emisije televizije N1 i RTS-a.

Tačno u deset časova prisutnima se obratio Trifunović, što je propraćeno jakim aplauzom.

– Veliko hvala svim ljudima koji su ginuli u ovoj suludoj kampanji, koja će se jednog dana izučavati kako ne treba da se radi - rekao je Trifunović. - Da smo dobili osam posto, ušli sa osamnaest poslanika, ja bih vam rekao da nemamo šta da slavimo kao i sad. Ovo društvo je duboko bolesno i mi ćemo se boriti da ga ozdravimo. Mi ćemo se boriti ovde do kraja. Ponudiću skupštini ostavku, mislim da je to logičan potez.

Potpredsednik PSG Pavle Grbović je rekao da niko od opozicije nije zadovoljan:

-Bojkot nije uspeo, Pokret nije prešao cenzus. U opštinama Stari grad i Vračar, gde smo najači, bojkot je najviše uspeo. Ovo je noć poraza.

Sergej je nosio narandžasti dres holandske reprezentacije, preko koga je imao plavi sako. I još neki aktivisti PSG-a takođe su obukli dres holandske reprezentacije sa brojem 14 na leđima, koji je nosio čuveni fudbaler Johan Krojf.

Pre zatvaranje biračkih mesta, prisutni su uz piće opušteno razgovarali i nisu delovali zabrinuto. U jednom trenutku Trifunović je skinuo sako i zapevao. Posle toga je zapalio cigaretu, seo za di-džej pult i pustio pesmu Partibrejkersa “Sloboda ili ništa”, a zatim “Sejmeni” od Haustora.

Muzika je u 20 časova morala da se prekine, jer su krenula uključenja televizijskih ekipa, ali je posle proglašenja "izbornog poraza" žurka nastavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

maniks

21.06.2020. 23:55

Sergej da si presao cenzus i usao u skupstinu to bi bila nevidjena tragedija za Srbiju a i ovi koji su glasali za tebe treba da idu na test inteligencije.

Никола

22.06.2020. 01:09

Ово ти је била највећа представа у животу!