Jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Nenad Konstantinović kaže da je nacionalni interes da se drastično poboljša položaj najstručnijih, posebno lekara i medicinskog osoblja, kako oni ne bi odlazili iz Srbije.

Kako je saopštila UDS, Konstantinović je rekao da se tokom pandemije virusa Covid - 19 pokazalo koliko je važno da se zaštiti zdravlje ljudi i kolika potreba postoji za ulaganje u zdravstveni sistem, lekare i medicinske radnike.

Konstantinović, jedan od lidera UDS, političkog saveza Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, dodao je da sva ulaganja u zdravstveni sistem praktično predstavljaju ulaganje u "zdravlje svih naših građana".

Kaže da je pandemija korona virusa pokazala sve slabosti zdravstvenog sistema Srbije, ali da je takode pokazala i koliko je neophodno da se na svaki način spreči odlazak lekara i medicinskog kadra koji su svojim znanjem i nadljudskim naporima pomogli da se izbegne još veći broj žrtava korona virusa.