Zvicer predao zahtev za ukrajinsko državljanstvo: Vođu Kavčana čuva služba, evo gde se nalazi pošto je IZAŠAO IZ BOLNICE

Novosti online

19. 06. 2020. u 17:54

Звицер предао захтев за украјинско држављанство: Вођу Кавчана чува служба, ево где се налази пошто је ИЗАШАО ИЗ БОЛНИЦЕ
Kotoranin Radoje Zvicer (37), navodni vođa kavačkog klana, koji je preživeo pokušaj ubistva 26. maja u Kijevu, predao je zahtev za ukrajinsko državljanstvo
Kotoranin Radoje Zvicer (37), navodni vođa kavačkog klana, koji je preživeo pokušaj ubistva 26. maja u Kijevu, kako Dan nezvanično saznaje, predao je zahtev za ukrajinsko državljanstvo, a navodno je priložio moldavski pasoš koji je posedovao. Takođe, nakon izlaska iz ukrajinske bolnice pojačao je obezbeđenje.

Kako saznaje Dan, nakon izlaska iz kijevske bolnice, Zvicer se oporavlja i živi na adresi gde je i ranije živeo. Na toj lokaciji čuvaju ga pripadnici ukrajinske službe.

- Rentira još dva stana pored njegovog u cilju dodatnog obezbeđenja. U Ukrajini je boravio pod imenom Piter Raduj Znice - kaže izvor Dana.

Ukoliko ga Crna Gora ne bude potraživala, a on bude posedovao pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, može biti deportovan i u tu zemlju.

Podsetimo, Radoje Zvicer teško je ranjen u zasedi u kvartu u kojem je živeo.

Zbog napada na Zvicera uhapšeni su Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.
U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)