NAKON što je nastavnik Osman A. (65), iz Tutina - koji je dve godine nedozvoljenim polnim radnjama seksualno uznemiravao i maltretirao jedanaestogodišnju učenicu Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" - krajem prošle nedelje u Novom Pazaru osuđen na "samo" 18 meseci zatvora i pušten na slobodu, porodica oštećene živi u strahu.

Majka devojčice A. Dž. nam je rekla da se njena ćerka nije psihički oporavila i da još ide kod psihijatra zbog zlostavljanja. Navodi da se loše oseća i da ne ide u školu. Iz straha, u ponedeljak u školi nisu bila ni dvojica njenih sinova, učenici drugog i šestog razreda.

- Pre nego što je napasnik uhapšen, naša porodica, a posebno deca, doživljavala je strašne pretnje - priča A. Dž. - To je bilo užasno i nepodnošnjivo, ali smogli smo snage da sve prijavimo policiji. Deca ga se i sada boje, puna su straha i ne smeju u školu. Na časove će ponovo krenuti kada se budu osećala sigurno.

Ona napominje i da će se protiv sramne presude, koja je, kako naglašava, zaprepastila ceo Tutin i Srbiju, boriti sve do Strazbura, dok pravda ne bude potpuno zadovoljena.