Šarmirala, pa prevarila ljude za 10 miliona dinara: Lisice za lepu vlasotinačku Dafinu

I. MITIĆ

28. 12. 2019. u 06:47

Шармирала, па преварила људе за 10 милиона динара: Лисице за лепу власотиначку Дафину
Po nalogu Tužilaštva u Nišu uhapšena Irena Daskalović (24). Sumnja se da je „zavrnula” najmanje desetak osoba

VLASOTINČANKA Irena Daskalović (na slici) uhapšena je, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zbog sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica, pranje novca i faslifikovanje isprava. Njoj je određen pritvor do 48 časova, a s obzirom na to da se radi o delu za koje je propisana kazna zatvora i do deset godina, pretpostavlja se da će joj biti određen i pritvor do 30 dana kako ne bi uticala na svedoke u ovom slučaju.

Sumnja se da je Irena, koju su posle serije tekstova o navodnim prevarama prozvali "leskovačka Dafina", kao zastupnik prodaje životnog osiguranja jedne osiguravajuće kuće, prekoračila granice svojih ovlašćenja i od novembra prošle do kraja oktobra ove godine, prodavala ovaj proizvod obećavajući mesečnu kamatu od 7,5 odsto.


PROČITAJTE JOŠ - Lepa Irena (25) pomutila pamet lakovernima: Prevareno dvadesetak Leskovčana i Vlasotinčana, neki “kratki” i za desetine hiljada evra

Na taj način je, kako se sumnja, prevarila najmanje deset osoba, koje su očekivale brzu zaradu, i inkasirala oko 10 miliona dinara od kojih je nešto više od 4,5 miliona zadržala za sebe, a deo je raspoređivala svojim prijateljima. Njeni klijenti su tako ostali bez obećane kamate, ali i bez uloženog novca, pa su slučaj prijavili policiji.

S obzirom na to da je Irena imala pomagače, a da su građane na nju upućivali službenici pojedinih banaka, u ovoj istrazi ne treba isključiti ni nova hapšenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Далматинац

29.12.2019. 02:49

Десет година затвора минимум па нек тамо вара.