Tatona je neko bacio na glavu

N. B.

sreda, 14. 12. 2016. u 07:53

Татона је неко бацио на главу

Bris Taton brutalno je pretučen 17. septembra 2009. u Beogradu

Na ponovljenom procesu protiv Đorđa Prelića u utorak svedočio veštak trasolog. Odbrana zamerila što veštak nije imao uvid u iskaze nekih svedoka

PREMA nalazu i mišljenju veštaka trasologa Miroslava Busarčevića, urađenom pre šest godina, Brisa Tatona je neko uhvatio za noge i prebacio preko šipke sa stepeništa. Pri ovom stavu, veštak je ostao i u utorak, svedočeći pred Višim sudom u Beogradu u nastavku postupka protiv Đorđa Prelića, optuženog da je 17. septembra 2009. godine organizovao napad na grupu navijača iz Francuske, među kojima je bio i Taton.

Sa ovakvim stavom ne slažu se advokati optuženog, koji su istakli da veštak, što je i sam potvrdio, nije imao uvid u iskaze pojedinih svedoka koji su saslušani na ovom pretresu. Posebno ih je interesovalo da li je bilo moguće da Taton skoči preko žardinjere pored ograde, na šta je Busarčević kazao da "misli da nije", imajući u vidu rastojanje, kao i rastinje i šiblje u njoj. Međutim, naglasio je da će razmotriti i ovu soluciju i da će se o tome izjasniti na sledećem glavnom pretresu.

Prema onome što je u utorak istakao, na majici koju je nosio Francuz postoje tragovi od šipke sa ograde, što ukazuje da je ovoga neko jako pritisnuo na nju. Dodao je i da je mladić pao na glavu, a ne na noge, objašnjavajući da se onaj ko skače dočekuje na noge.

Prelić je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, a nakon izručenja Srbiji, tražio je novo suđenje.


DRUGO MIŠLjENjE

PORED Busarčevića, svoj nalaz i mišljenje dao je veštak sudske medicine Đorđe Alempijević. On je rekao da su kod Tatona konstatovane povrede koje su mogle da nastanu u tuči, ali i usled pada sa visine. Jedina koja je mogla da nastane usled pada jeste povreda aorte.

Komentari (4)

deki iz sremcice

14.12.2016. 09:04

pa kad neko hoce da te ubije ti bezis pa skaces i sa visine makar se i ubio kao i kad je zemljotres sto mnogi vide skok kroz prozor kao spas. Cela ta hyliganska banda zato mora u zatvor i da plati kaznu.Ko zna kolko je i nasih Srba ta banda maltretirala pa ostala nekaznjena.Sve na  5 godina robije a kolovodju na 15 godina.

narod

14.12.2016. 17:41

@deki iz sremcice - pored ovakve klime u državi ne bi me čudili da nas ponovo bombarduju,jer se štite kriminalci.