ДАНИЕЛА Војновића (31), бегунца из немачког затвора, новосадска полиција је ухапсила у Темерину. Он је лишен слободе по потрази коју је за њим, како сазнајемо, расписала полиција у Новом Саду, због кривичних дела, наводно, почињених овде.

За овим мушкарцем рођеним у Немачкој, а који има пребивалиште у Новом Саду и наше држављанство, новосадска полиција је трагала због сумње да је учествовао у тучи, а како се сумња, и због крађе кола. Код њега је приликом хапшења, наводно, пронађен нож.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Расписана европска потерница за Данијелом Војновићем

Војновић, који је у Немачкој служио затворску казну због наношења тешких повреда, према писању немачких медија, крајем марта је побегао, када му је у пратњи стражара била одобрена посета родитељима. Сусрет са њима је искористио и побегао кроз прозор куће.

Посета родитељима му је, како су тада писали медији у Немачкој, била одобрена јер је до тада био одслужио годину дана од укупно три године и осам месеци на колико је осуђен. Двојица чувара која су била задужена за њега, кренула су за њима, али нису успела да га ухвате. Наводно је побегао аутомобилом "опел зафира", власништво његових родитеља.

Месецима се трагало за Војновићем, широм Европе, али безуспешно. Он је побегао кроз прозор купатила, након што је дошао у посету родитељима. Због тога што је успео да умакне полицајцима који су били задужени за његов случај, против њих су поднете и пријаве. Бекство је, како пишу немачки медији, сигурно било добро испланирало, чим је Војновић сазнао да због свих услова, постоји шанса да му се одобри посета родитељима.

Интересантно је да су немачки надлежни органи, након овог бекства, забранили појединим затвореницима посете у истим условима, да не би поновили Војновићеве методе. Он, како наводе, у међувремену је живео у сенци, не чинећи кривична дела и успешно се скривајући од полиције.