KOMPANIJA "Delta holding" uplatila je u budžet Repbulike Srbije, za prošlu poslovnu godinu 11,44 milijarde dinara. Ukupan promet preduzeća lane je bio 60,45 milijardi dinara i veći je za četiri odsto nego u prethodnoj godini. Ostvaren je EBITDA od 5,23 milijarde dinara, što predstavlja povećanje za devet odsto. Na godišnjoj konferenciji, potpredsednica kompanije Marija Desivojević Cvetković je navela da u ovoj godini "Delta" planira rast ukupnog prihoda na 68,5 milijardi dinara.

- Nama je Srbija mala za ulaganja i to nije tajna - izjavio je Miroslav Mišković, predsednik "Delta holdinga". - Zato i investiramo u regionu. U planu je izgradnja šoping-mola u Sarajevu, a vrednost ove investicije će biti između 80 i 90 miliona evra. Pregovaramo i sa Skopljem oko agrobiznisa, ali želimo da investiramo i u Srbiji. Očekujemo da će operativni profit ove godine iznositi više od 65 miliona evra. To će biti rekord, ne samo među kompanijama van javnog sektora i multinacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji, nego i u regionu.


Pročitajte i:Od "Junajted grupe" ni jedan dinar za autorska prava: Zašto su povlašćeni TV kanali koji rade u Srbiji, a prijavljeni su u Luksemburgu?Živorad Vasić, viši potpredsednik "Delta holdinga" je najavio da je u planu otvaranje hotela "Indigo" u Beogradu, kao i početak gradnje "Holidej ina" u Ljubljani.

- Očekujemo da ćemo u 2021. godini započeti i gradnju hotela "Interkontinental" u Beogradu - istakao je Vasić.


NE ODUSTAJU OD SAVA CENTRA

KOMPANIJA "Delta holding" je i dalje zainteresovana za kupovinu Sava centra. Potpredsednik Živorad Vasić je rekao da će sačekati tender koji se očekuje u narednih mesec dana.

- Angažovali smo stručnjake da kažu šta bi trebalo uraditi da Sava centar postane savremeni kongresni centar - otkrio je Vasić. Radi se o ulaganjima između 75 i 80 miliona evra, a naša procena je da bi taj novac mogao da se vrati za 35 do 40 godina.