Propao prvi pokušaj prodaje hotela u Niškoj Banji

Beta

četvrtak, 14. 03. 2019. u 12:22

Пропао први покушај продаје хотела у Нишкој Бањи

Hotel "Ozren" u Niškoj banjiFoto D. Alihodžić

Prvo javno nadmetanje za prodaju hotela "Ozren" u Niškoj Banji neuspešno je okončano pošto nije bilo zainteresovanih kupaca, potvrdili su agenciji Beta u Poreskoj upravi

Prvo javno nadmetanje za prodaju hotela "Ozren" u Niškoj Banji neuspešno je okončano pošto nije bilo zainteresovanih kupaca, potvrdili su danas agenciji Beta u Poreskoj upravi.

Prema rečima nadležnih u Poreskoj upravi, nadmetanje će biti ponovljeno za dve nedelje, a početna cena biće, u skladu sa zakonom, snižena.

U Poreskoj upravi su naveli da će oglas o ponovnoj prodaji hotela "Ozren" biti objavljen na njihovom sajtu i u nekom od dnevnih listova.

PROČITAJTE JOŠ - "Ozren" na licitaciji

Početna cena na prvoj, juče održanoj licitaciji bila je 198 miliona dinara, s tim što je u prvom pozivu kupcima navedeno da hotel ne može biti prodat po ceni nižoj od 75 odsto početne vrednosti, odnosno za manje od 148,5 miliona dinara.

Jedan od najvećih hotela u Niškoj Banji prodaje se u postupku prinudne naplate poreza od firme "Redwood" iz Rume, koja je neposredno povezana sa firmama američkog biznismena srpskog porekla Srbe Ilića.

Ilić je 2003. godine kupio "Srbijaturist" u čijem vlasništvu se nalazio i hotel "Ozren". Ta privatizacija je propala, zbog čega je "Ozren" već dve decenije zatvoren.

Hotel ima bezmalo 300 postelja u 144 sobe i tri apartmana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije