Prijatelji i sportisti OPRAŠTAJU se od doktora Mileusnića, Ivana Španović: Mnogo sam tužna

B.Grujić

petak, 03. 07. 2020. u 21:00

Пријатељи и спортисти ОПРАШТАЈУ се од доктора Милеуснића, Ивана Шпановић: Много сам тужна

Foto printskrin

Bio je pionir saniranja povreda sportista pomoću krvne plazme
SMRT dr Milana Mileusnića šokirala je njegove brojne poznanike, prijatelje i sportiste, ne samo u rodnoj Čoki i u Zrenjaninu, već i u celoj Srbiji i svetu. Mnogi od njih oglasili su se na društvenim mrežama opraštajući se od, kako kažu, sjajnog čoveka, velikog vizionara i vrhunskog stručnjaka, koji je u oblasti medicine bio pionir u primeni mnogih savremenih metoda lečenja.

Svojim zrenjaninskim prijateljima, tužnu vest da je kovid 19 odneo još jednog vrhunskog lekara, javila je heroina srpske atletike Ivana Španović. Kako je kazala, silno ju je potresao ne samo odlazak ličnog lekara već i divnog čoveka.


- Sedam godina smo sarađivali. Bio sam član njegovog stručnog tima za regenerativnu medicinu i bila mi je velika čast što sam deo ekipe, sa dr Mileusnićem i dr Abazovićem, koji je došao iz Holandije. Mnogi su nas proglasili pionirima saniranja povreda sportista krvnom plazmom, još početkom ovog veka - kaže, za "Novosti", dr Ivan Lukić iz Zrenjanina.


On je podsetio i na važnost njihove metode "udarnog talasa", koja je svojevremeno bila revolucionarni poduhvat u srpskoj sportskoj, regenerativnoj medicini.


- Krenuo je iz rodne Čoke, gde su ga ljudi obožavali i mnogo cenili. Ogromnom energijom stvorio je Medical lines u Zemunu, gde su se na četiri nivoa, čuda činila u primeni svih najsavremenijih svetskih tokova lečenja, a dr Mileusnić je odmah sve primenjivao i kod nas - dodaje dr Lukić.


Jani Hajdu, čovek koji je atletski "izmislio" i u čarobni svet "kraljice sportova" uveo Ivanu Španović, sa velikom tugom i nevericom primio je vest o smrti dragog prijatelja.


- Delili smo godinama razne dogodovštine u sportu, uglavnom su to bile vesti o povredama, kada je on magičnim rukama i ogromnim znanjem i entuzijazmom, stupao u akciju. Zvali su ga sa svih strana sveta, odazivao se, a najviše je voleo kada vreme provodi sa svojim Vojvođanima, naročito kada je neko iz Ade, Sente i rodne Čoke - rekao nam je proslavljeni trener Hajdu.


Ne sme se zaboraviti, kazao nam je Hajdu, da je dr Mileusnić pre Ivane Španović, bio lični lekar još jedne atletičarke iz Zrenjanina, sprinterke i reprezentativke, Vukosave Đapić.


- Dugo godina je bio lekar atletske reprezentacije Srbije i smatrali smo ga članom naše brojne familije, mada je kasnije radio i sa drugim sportistima, u Košarkaškom klubu Partizan - rekao nam je Hajdu i podsetio na reči doktora Mileusnića o atletici: "Kraljica je uvek kraljica, i njenom veličanstvu moraš biti odan".ŠPANOVIĆEVA: NEIZMERNO MI JE ŽAO


DOKTOR Milan Mileusnić je bio čovek koji je definitivno obeležio moju juniorsku i, kasnije, seniorsku karijeru. Značajno je doprineo svim mojim uspesima. Bili smo tim, sarađivali sjajno i mnogo sam tužna što smo izgubili vrsnog stručnjaka i sjajnog čoveka - rekla je, za "Novosti", Ivana Španović.


Ivana Španović/Foto: N.Paraušić
SPREČIO OPERACIJU AHILOVE TETIVE


KAKAV je stručnjak sa vizijom bio dr Mileusnić svedoči priča Janija Hajdua, koji je bio član stručnog štaba nacionalne selekcije Srbije, kada je posle povrede Ivane Španović, lekarski konzilijum predložio složenu operaciju Ahilove tetive.


Mileusnić je nakon dodatnog stručnog pregleda, utvrdio da to nije potrebno, i primenom sopstvene metode omogućio brz povratak naše heroine na stazu. Tada je i postao njen lični lekar.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zlatko Bozovic Kragujevac

07.07.2020. 08:16

Saucesce porodici! Otisao je veliki Covek i veliki strucnjak! Ostavio je za sibim evoje najmilije i nas, svoje izlecene pacijente! Bog neka mu podari mir i vecna mu slava!