Troje dece iz Vranja, čiji je otac preminuo od komplikacija koje je izazvao korona virus su negativna, ekskluzivno saznaju "Večernje novosti". Mališani su testirani u petak veče i rezultati su pokazali da su zdravi. Druga dobra vest nakon tragedije koja je zadesila ovu porodicu iz sela Suvi Dol, je ta da je drugi test pokazao da je i majka negativna. Očekuje se da u u roku od 24 sata test bude ponovljen, ako je ponovo negativan majka će moći da zagrli svoje troje dece, sina i dve kćeri.

Podsećamo da su troje dece, po proceni Centra za socijalni rad ostala sama nakon što je otac preminuo, a majka hospitalizovana.

Uprkos, brojnim spekulacijama iz lokalne samouprave kažu da nije bilo nikakvog propusta i da je sve urađeno po protokolu i na osnovu procene stručnih službi, koje su zaključile da bi svako dodatno izmeštanje bila dodatna traumatizacija dece. Pomogli su kako kažu deci ne samo logistički već i finansijski. Radnik Centra je procenio da je za njih najbolje da ostanu u kući i da je najstarije dete koje ima 16 godina sposobno da brine o drugo dvoje.