Gastarbajtere i one koji pobegnu iz izolacije čekaju šatori usred šume: Pogledajte kako će izgledati KARANTIN u Moroviću (FOTO/VIDEO)

Novosti Online

19. 03. 2020. u 12:32

U ovaj kamp biće smeštani svi naši državljani koji dolaze iz rizičnih područja zahvaćenih virusom korona

Гастарбајтере и оне који побегну из изолације чекају шатори усред шуме: Погледајте како ће изгледати КАРАНТИН у Моровићу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Ministarstvo odbrane

PRIPADNICI Vojske Srbije pretvorili su jedan deo u okviru ustanove "Morović" u karantin za prihvat svih onih koji dolaze u našu zemlju, a ovde nemaju prebivalište.

Pročitajte još: Od provoda u kafićima, do ratne zone u kojoj lekari plaču od nemoći: Šest faza pakla u Italiji

Takođe, u ovaj kamp biće smeštani svi naši državljani koji dolaze iz rizičnih područja zahvaćenih virusom korona, a nisu poštovali pravila samoizolacije, kao i oni za koje lekari na granici procene da moraju u karantin.

Naselje šatorskog tipa u Moroviću je spremno i može da primi do 500 lica kojima će Vojska Srbije obezbediti zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

"Molim sve građane da se pridržavaju uputstava, da slušaju nadležne organe i da na taj način zaštite i sebe, ali i sve druge građane", istakao je Vulin koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao danas u Moroviću naselje šatorskog tipa koje je podigla Vojska Srbije za smeštaj državljana Srbije koji se vraćaju iz inostranstva.

Vulin kaže da je u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta i u skladu sa pravilima koja vladaju za vreme vanrednog stanja, Vojska Srbije uspostavila prihvatni kamp za sve one koji ili nemaju prijavljeno boravište na teritoriji Republike Srbije, a naši su državljani, ili sve one za koje naši lekari na granicama ocene da mogu da postanu zdravstveni rizik.

Svi oni, dodao je ministar Vulin, biće smeštani u prihvatni kamp u Moroviću, gde će morati da prođu kroz odgovarajući period izolacije, intenzivnog medicinskog praćenja i na taj način će i njihovo zdravlje biti zaštićeno, kao što će biti zaštićeno i zdravlje svih građana Srbije.

"Svi koji smatraju da treba da dođu u Republiku Srbiju, moraju isto tako da prihvataju zakone i pravila koja važe u Republici Srbiji, kako za vreme vanrednog stanja, tako i posle njega. Ministarstvo odbrane sa Vojskom Srbije, MUP-om i pripadnicima pogranične policije, i naravno sa nadležnim zdravstvenim službama će voditi računa o zdravlju ljudi koji će se nalazili u kampu u Moroviću", rekao je ministar Vulin.

Vojska Srbije će, naglasio je, u skladu sa potrebama, otvoriti još nekoliko prihvatnih kampova za karantin i za one koji dolaze iz zemalja koje su pogođene korona virusom.


"Na taj način ćemo omogućiti svima da imaju zdravstvenu zaštitu, ali da ni na koji način ne ugroze zdravlje svih ostalih građana Srbije", poručio je ministar Vulin.

Zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov istakao je da je u skladu sa odlukama i naređenjem, Vojska Srbije u najkraćem mogućem roku podigla kamp u Moroviću.


"Ovde u ovom kampu su stvoreni svi uslovi, ne samo za život i rad, nego i za kotrolu i prevenciju i za one situacije koje bi mogle da nas iznenade. U tom smislu, mi smo spremni i dalje da izvršavamo zadatke u skladu sa odlukom i naređenjem našeg vrhovonog komandanta", kaže general Todorov.Današnjem obilasku kampa u Moroviću prisustvovali su i pomoćnik direktora policije general policije Slobodan Malešić, komandant Prve brigade Vojske Srbije brigadni general Zoran Nasković i predstavnici Uprave za vojno zdravstvo.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Један од Вукова

19.03.2020. 12:52

Тако ће у сваком случају бити боље. Иначе за јачање имунитета се препоручује боравак у шуми, посебно боровој ако може.

Sokrat

20.03.2020. 06:58

@Klara - Velika je razlika. Stari treba da su u kućnom karantinu da zaštite sebe. Ovi su u karantinu da bi se zaštitili drugi.

Гојко

19.03.2020. 16:24

@srle - Bio sam na ratistu 1992. u Morovicu.Lepsi pejzaz u zivotu nisam video,od Bosuta,jezeraca,sume pune srna...Uzivajte malo u toj prelepoj prirodi,pustite novac,zaradice se.

Vlado

20.03.2020. 22:26

@srle - Kakvo je ratište bilo u Moroviću 92?! Bio si mobilisan, a ratišta nisi vidio!

Asterix

19.03.2020. 15:22

Ttu ima i veprova, jel dozvoljeno roštiljanje, a šatori isto rimsko naselje u ofanzivi na gale.

prdonje

19.03.2020. 15:44

za neke zatvor za neke nanogica, za vas na vlasti cija je rodbina zarazena kucni karantin a za obican svet logor? opaaaa

Gastarbatjer

19.03.2020. 16:25

Gastarbajtere, .... pa dobro stuko novinarska zar i vi ... Nemogu sebi da dodjem od ovog ludila sa upotrebom stranih reci. Ovo je toliko uhvatilo maha da mi je muka vise od toga. Sta je sa vama novinarima, bar ste vi pismeni, ili je i ovo interesantna nemacka rec za GRATIS upotrebu.

Woody

19.03.2020. 16:26

Treba napomenuti da se sledece nedelje ocekuje povratak zime i temperature oko 0. Pa ko voli nek izvoli...

Mina

20.03.2020. 14:01

Pa to postoji usvim drzavamA EU i Skandinavije od momenta uvodjenja vanrednog stanja.

Kiki

20.03.2020. 17:21

A sta cemo sa "gospodom" sa italijanskim tablicama koji se opusteno vozaju po Sapcu i okupirali Lidl,Rodu? Inace vecina imaju kuce u Draginju,Bugarinama?