Ko se ne odazove dobija PLAVU KOVERTU: Stižu pozivi iz Ministarstva odbrane, evo gde treba da se javite

Novosti Online

22. 01. 2020. u 14:31

Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali

Ко се не одазове добија ПЛАВУ КОВЕРТУ: Стижу позиви из Министарства одбране, ево где треба да се јавите

Foto: Arhiva V. N.

Ministarstvo odbrane u svom saopštenju napominje da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu definisanu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Pročitajte još: Služenje vojske ponovo od 2020?

Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.

Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Pročitajte još: Vulin: Profesionalci i sa 40 godina, oficiri i sa 45 u stroju, nova organizacija VS

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju možete pronaći na sajtu Ministarstva odbrane (deo Obaveze odbrane), na linku "Uvođenje u vojnu evidenciju."

Upitnik za uvođenje regruta u vojnu evidenciju i Prijavu podataka o regrutu - vojnom obvezniku možete preuzeti OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Leptir

23.01.2020. 23:38

@Sumadinac BRE - Muškarci koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina života, 2002.godište. kao i starija godišta do 30 godina.

Bg

24.01.2020. 05:42

Ko se ne odazove.. A prijavljujemo se radi kreiranja evidencije pa.. Pa ovo je booogu plakati.Kome da stigne koferta? Kako znaju kome uputiti? Vulinvojska a?