Kulturni centar Novog Sada: Panaotoviću i drugi mandat

Novosti online / J. S.

08. 06. 2020. u 18:28

Aktuelni direktor KCNS još jednom dobio poverenje odbornika. .U ovom periodu,u Novi Sad doveli smo trojicu nobelovaca – Petera Handkea, Marija Vargasa LJosu i Orhana Pamuka - rekao je Panaotović.

Културни центар Новог Сада: Панаотовићу и други мандат

Bojan Panaotović / Foto KCNS

BOJAN Panaotović, aktuelni direktor Kulturnog centra Novog Sada, ponovo je dobio poverenje odbornika Skupštine Grada Novog Sada.NJemu je na današnjoj sednici izglasan još jedan mandat.

Time je gradska skupština usvojila predlog UO KCNS da Panaotović upravlja krovnom gradskom ustanovom kulture u narednom četvorogodišnjem periodu.

- Od juna 2015. do danas, naš tribinski program ostvario je oko tri miliona pregleda na zvaničnom Jutjub kanalu KCNS, u Novi Sad i u KCNS doveli smo, u ovom periodu, trojicu nobelovaca – Petera Handkea, Marija Vargasa LJosu i Orhana Pamuka, naša izdanja osvojila su 20 književnih nagrada najvišeg ranga - rekao je Panaotović.

On je dodao da je KCNS ostvario plodonosnu saradnju sa desetinama ambasada u Srbiji i sa kulturnim centrima u Srbiji i regionu koji su od velikog značaja za afirmaciju srpske kulture i tradicije, kao što su kulturni centri Gračanice, Vukovara, Istočnog Novog Sarajeva, Herceg Novog, Kotora…

Takođe, KCNS, kao centralna ustanova kulture u Novom Sadu, pružio je snažnu podršku procesu osvajanja titule Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021.

Panaotović je zahvalio odbornicima na ukazanom poverenju kao i vladajućoj većini u Skupštini grada i naglasio da su podrška i poverenje gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića bili ključni faktor i vetar u jedra odličnim rezultatima koje je KCNS ostvario u minulom periodu.

- Vučević je moderan političar, britkog uma, koji odlično razume da je za jedan savremeni grad izuzetno važna ravnoteža materijalnog i duhovnog – istakao je direktor KCNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mile

08.06.2020. 19:33

Cestitke g. Panaotovicu i sve pohvale za dosadasnji rad.samo tako nastavite.KC od kad je na celu g.Panaotovic ima dobar i kvalitetan program.