Puriša Đorđević i ministar Vukosavljević kod Kuste

Novosti Online / N.J.

ponedeljak, 13. 01. 2020. u 16:40

Пуриша Ђорђевић и министар Вукосављевић код Кусте

FOTO: N.J.

Učesnici i gosti filmskog festivala stižu u Mokru Goru. Uoči otvaranja stigao i ministar Vukosavljević
MOKRA GORA - Živa legenda jugoslovenske i srpske kinematografije Puriša Đorđević (96) stigao je u Mokru Goru na internacionalni festival "Kustendorf", gde će mu biti uručena nagrada za životno delo. Stvaraoca po kome svet prepoznaje sedmu umetnost nekadašnje države, srdačno je dočekao reditelj Emir Kusturica, uz pogaču i so za dobrodošlicu.


Prizor na kapiji Mećavnika imao je dirljivu notu, jer su se srela dvojica najznačajnijih naših filmskih stvaralaca, iz dve generacije. Povremeno, dvojica autora u medijskim nastupima nisu štedeli jedan drugog, reklo bi se više ideološkim nego umetničkim povodima.

- Ja sam na ovom mestu bio još u decembru 1941. godine, kada sam kao partuzan bežao od Nemaca. Kao što vidite, utekao sam im, da bih se danas pojavio i vama dao izjavu - rekao je Puriša Đorđević brojnim domaćim i stranim izveštačima sa Kustendorfa.

Velikom reditelju će tokom Kustendorfa biti uručena Nagrada za životno delo.

Odmah po dolasku čuvenog reditelja na festival je stigao i ministar kulture Vladan Vukosavljević.

Pročitajte još: Kusturicin šesnaestogodišnji unuk krenuo umetničkim stopama

- Kustendorf je jedan od najvećih događaja u srpskoj kulturi. To je svojevrsna "olimpijada" kulture stvorena da se iskažu i pokažu umetnici sa svih strana i kontinenata - rekao je Vukosavljević.

Komentari (2)

Ljiljana Kuzjak

13.01.2020. 21:27

Kada cemo i hocemo li postati svesni koliko smo srecni sto je Emir ostao sa nama i sirom sveta velica srbe i Srbiju?! Emire mili, hvala ti i Bog neka te cuva!