Film Bračna priča favorit za Zlatni Globus: DŽoker nenadano ostao u senci

R. R.

15. 12. 2019. u 00:08

Porodična drama sa Skarlet Johanson i Adamom Drajverom dobila je šest nominacija

Филм Брачна прича фаворит за Златни Глобус: Џокер ненадано остао у сенци
JEDNU od najuticajnijih filmskih nagrada, Zlatni globus, koju od 1944. dodeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara, kao najbolje ostvarenje u protekloj godini mogao bi da dobije film "Bračna priča" (na slici) reditelja Noa Baumbaha.

Ova porodična drama sa Skarlet Johanson i Adamom Drajverom u glavnim ulogama, koju prate odlične kritike sa festivala u Veneciji, Torontu, NJujorku, dobila je šest nominacija za Zlatni globus 2019. Najskuplji film legendarnog Martina Skorsezea, biografska krimi--drama "Irac" koja je okupila najslavniju glumačku ekipu - Roberta de Nira, Al Paćina, Harvija Kajtela, DŽoa Pešija i Bobija Kanavalea, sa pet nominacija takođe je favorit za nagradu koja je i jedna od glavnih "preporuka" za Oskar 2020. Na listi favorita sa pet nominacija je i "Bilo jednom... u Holivudu" Kventina Tarantina, sa Leonardom Dikapriom i Bredom Pitom u glavnim ulogama.

Dobitnik Zlatnog lava u Veneciji, triler "DŽoker" Toda Filipsa, apsolutni hit u bioskopima širom sveta koji je u 2019. zabeležio rekordnu gledanost i u Srbiji, u trci za Zlatni globus zaradio je "samo" četiri nominacije, među kojima su za najbolju režiju i najboljeg glumca (Hoakin Finiks). Četiri nominacije ima i istorijska drama "Dvojica papa", u režiji oskarovca Fernanda Meirelesa, u kojoj su Entoni Hopkins i DŽonatan Prajs, prema ocenama holivudskih kritičara, ostvarili uloge i za ovogodišnji Zlatni globus, i za Oskar 2020. Među filmskim producentima, sa čak 17 nominacija, prvo mesto na listi favorita zauzeo je "Netfliks", a slede ga "Soni" sa osam, i "Vornerbros" i "Dizni" sa po šest nominacija. Dodela Zlatnih globusa za 2019, po 77. put, biće organizovana u Los Anđelesu, 5. januara iduće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije