KLjAKOVIĆ O NAGRADI LIFKA: Velika čast

R. R.

29. 06. 2019. u 13:39

КЉАКОВИЋ О НАГРАДИ ЛИФКА: Велика част

Miljen Kreka Kljaković, foto D.Milovanović

Nagrada "Aleksandar Lifka" dobija na težini i saznanjem da se ona dodeljuje autorima koji su u filmskoj umetnosti ostavili dubok i trajni trag, rekao je scenograf

NAŠ svetski cenjeni scenograf Miljen Kreka Kljaković, ovogodišnji je laureat nagrade "Aleksandar Lifka", koju Festival evropskog filma Palić tradicionalno dodeljuje istaknutim domaćim i inostranim filmskim stvaraocima.

- Velika je čast ući na listu i u društvo velikana evropskog i domaćeg filma, koji su pre mene dobili ovo značajno priznanje - kaže Kljaković. - Nagrada "Aleksandar Lifka" dobija na težini i saznanjem da se ona dodeljuje autorima koji su u filmskoj umetnosti ostavili dubok i trajni trag. Hvala onima koji su odlučivali o dodeli ove nagrade, prepoznavši u mom dugogodišnjem bavljenju filmskom scenografijom značaj i kvalitet mog profesionalnog umetničkog rada.

Pročitajte još - DOPRINOS EVROPSKOJ FILMSKOJ UMETNOSTI: "Lifka" Kljakoviću

Kako ističe Kljaković, koliko god da je ova nagrada lične prirode jer se dodeljuje autorima ponaosob, ona je isto toliko važna i za afirmaciju filmske scenografije.

- Primam je s velikim zadovoljstvom, i u nadi da će se filmskoj scenografiji poklanjati veća pažnja u godinama koje dolaze, jer ona to i zaslužuje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije