Berlin: Vuletićev Rekvijem u fokusu

R. R.

14. 02. 2017. u 15:22

Берлин: Вулетићев Реквијем у фокусу
Srpski film privukao pažnju na festivalu u Berlinu: U ovoj crnoj komediji hteo sam da istaknem da najveće breme života u Srbiji nose žene, iako je tu još na snazi patrijarhalno društvo, izjavio je Bojan Vuletić

JEDINI srpski film u zvaničnom programu 67. Berlinala, "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, dobio je veliku pažnju medija posle novinarske projekcije tokom vikenda, a premijerno je prikazan sinoć u selekciji Panorama Special.

- U ovoj crnoj komediji hteo sam da istaknem da najveće breme života u Srbiji nose žene, iako je tu još na snazi patrijarhalno društvo - izjavio je Vuletić na berlinskoj konferenciji za novinare.

Mirjana Karanović (na slici), koja je za nemačke medije dala i mnogobrojne intervjue, rekla je da je gospođa J. vrsta karaktera i ličnosti koje poznaje iz ličnog okruženja:

- Prolazimo kroz dug period promene sistema, ljudi su bespomoćni i depresivni, i često požele da dignu ruke od svega, pa i do sebe, jer ne znaju kako da nastave dalje.

Producent Nenad Dukić istakao je činjenicu da je prva projekcija "Rekvijema" namenjena kupcima bila puna, što nije tako uobičajeno u Berlinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije