KOMENTAR: Akademik sa manirom Montija Pajtona

MILAN BABOVIĆ

15. 07. 2020. u 11:16

U TRENUTKU kada nastaje ovaj tekst, njegov junak se samokandiduje za predsednika nekakve skupštine slobodnih građana na platou kod Filozofskog fakulteta. Reč je o akademiku Dušanu Teodoroviću, koji u maniru Montija Pajtona "bira" paralelni parlament, jer mu se vlada u kojoj je bio viđen za ministra prosvete u međuvremenu - raspala.

КОМЕНТАР: Академик са маниром Монтија Пајтона

Novosti

I prava je sreća što ga nije zapao ni taj virtuelni mandat, pošto ni njega nije dostojan. Propagirajući selektivnu pravdu tokom uključenja na TV N1, u vreme dok je rulja zasipala policiju bakljama i kamenjem jurišajući na Skupštinu, ovaj slobodoumni intelektualac, inateći se sam sa sobom, prekorno nam je objasnio da je "Kosovo de fakto država i da se moramo pomiriti sa tim".

Ništa novo za građansku opciju, koja bi Gračanicu trampila za "Peti parkić" ili parking-mesto u crvenoj zoni. Ali ovde na videlo izbija totalna hipokrizija tolerantnog člana SANU koji se u osvit izbora proslavio upoređivanjem glasača SNS sa nacistima.

Jer, Teodorović se postavlja kao moralna vertikala "bolje Srbije", ucveljena zbog kršenja osnovnih ljudskih prava i demokratije koje sprovodi "tiranska vlast". Vatreno brani načela i tekovine civilizacije, koji su, po njegovom mišljenju, ugroženi, ali mu dignitet profesorskog poziva kalira pred Tačijevom narko-državom.

Akademik i njemu slični spremni su beskičmeno da pristanu na pravo sile, ako je sprovode NATO i Zapad. Dok liju krokodilske suze za "golorukom decom" koja kidišu na kordone, pomirljivo sležu ramenima na "žutu kuću", Goraždevac, Staro Gracko, javni klozet u Samodreži... Bože moj, šta da se radi, to je druga država... Šta se njih pravdoljubivih građana tiče što je tamo "demokratija" stvarana bombama i zatvaranjem Srba u geta. By the way Kosovo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)