PIROMANI: Kakva bomba će eksplodirati iz NATO paketa uvijenog u ukrasni papir

Milica Stanojković

02. 12. 2022. u 07:00

KREIRAJUĆI klimu podela, po principu zavadi pa vladaj, posej zrno razdora, pa ubiraj plodove dok se drugi sukobljavaju, šema je po kojoj savršeno funkcioniše NATO. Tako i sada, nakon što su "uzorali sve njive" i pozicionirali se gde god su mogli, prelaze na širenje političkog uticaja. Izabrana je Bosna i Hercegovina, u kojoj se formira vlada, pa je tajming savršen.

ПИРОМАНИ: Каква бомба ће експлодирати из НАТО пакета увијеног у украсни папир

Milica Stanojković

Zato je usledila najava generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga da namerava da pruži punu podršku zemljama koje su "ozbiljno ugrožene ruskim uticajem", kao što je BiH, jačanjem bezbednosnih institucija i izgradnjom kapaciteta.

Koristeći rat u Ukrajini kao alibi, a navodno jačajući otpornost zemlje, NATO zapravo namerava da u fotelje vlade ugura svoje pulene koji bi BiH poveli ka članstvu u vojnom savezu. Tome se Banjaluka, koja je odavno uvidela mamac, oštro protivi. Iz Republike Srpske otvoreno poručuju: NATO nije čuvar ni teritorijalnog integriteta, niti suvereniteta BiH, a Ruska Federacija se poštuje isto kao i drugi.

I u južnoj srpskoj pokrajini, kroz misiju Kfora, NATO je spreman "kao zapeta puška" da interveniše u slučaju da stabilnost bude ugrožena. Licemerno pozivaju da se o razlikama između Beograda i Prištine diskutuje na konstruktivan način. O toj konstruktivnosti i kompromisu govore oni koji su se beskompromisno sukobljavali gde god je njihova čizma kročila.

Na kraju, evo, spremaju i "pakete pomoći", nudeći asistenciju pri otporu stranim uticajima. Samo je pitanje kada će i kakva bomba da eksplodira iz tog paketa uvijenog u ukrasni papir. Ako se to dogodi, nema sumnje, prvi će pritrčati da gase požar. Jer, piromani su uvek blizu vatre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (2)

TAKO TO IDE: Dan posle Slovenije starteri Srbije nisu izašli na teren, a Luka Jović - jeste! (VIDEO)