GAĆE: Šta to žele da prebroje strani atašei u našim kasarnama?

Dragutin Stevanović

31. 08. 2022. u 12:00

POSTOJI živopisna scena iz domaće serije kad ambasador jedne svetske sile svrati u Generalštab pravo s partije tenisa. Odeven u šorts, sa sve znojnicama i reketom u ruci.

ГАЋЕ: Шта то желе да преброје страни аташеи у нашим касарнама?

Novosti

General, oličenje srpskog inata i dostojanstva, znao je da uzvrati tom belosvetskom ološu - dočekao ga je u gaćama.

Čitava plejada raznih diplomata prodefilovala je ovim prostorima, uvereni da nam se samo od njihove pojave trese donji veš. Pojedinima je to uspevalo, pa ima svedoka koji se kunu da su neki čak diktirali spiskove ministara. To se šuškalo. A šta smo sve samo čuli od 2000. naovamo, kad su odlučili da Srbiju "reformišu"...

Nekadašnji nemački ambasador Andreas Cobel govorio je protiv teritorijalnog integriteta Srbije, pominjući Vojvodinu, njegov kolega Tomas Šib "proslavio" se pravdanjem NATO bombardovanja SRJ, predstavnik SAD u Beogradu Kajl Skot usred Vlade, i to pred ministarkom koja je ćutala, grdio nas je što govorimo "takozvana vlada Kosova".

Taj isti ambasador kontrolisao je i izbore u Srbiji, sedeći na biračkom mestu. Čista šizofrenija. Mada je Majkl Kirbi, takođe ambasador SAD, tu dijagnozu postavio nama:

"Srbi su pomalo šizofren narod". I novi američki ambasador Kristofer Hil zabeležen je u tefter kad je izneo očekivanje da "naredna vlada bude prozapadna".

Mnoge uvrede smo preskočili, pravdajući ih kućnim nevaspitanjem, iako su diplomate dužne da se drže Bečke konvencije ili bar elementarnog bontona. Pamtićemo samo one opasne kojima otkrivaju težnju da od Srbije naprave svoju filijalu. Upravo tako izgleda zahtev stranih ambasada da vršljaju po našim kasarnama u Novom Pazaru i Raški. Šta bi tamo tražili? Dokaz da odatle spremamo juriš na "njihovo Kosovo?" Ili možda samo hoće da prebroje - vojničke gaće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)