PRIŠTINSKA “TITULA”: Pohvale “Fridom hausa” Kurtijeva vlada želi da potkrepi novim zastrašivanjem Srba na severu KiM

Dragutin Stevanović

03. 05. 2022. u 10:35

Kosovsko tužilaštvo je pripremilo spiskove sa imenima sedamdesetak Srba sa severa pokrajine kojima su, u međuvremenu, počeli da pristižu pozivi za saslušanja

ПРИШТИНСКА “ТИТУЛА”: Похвале “Фридом хауса” Куртијева влада жели да поткрепи новим застрашивањем Срба на северу КиМ

Novosti

SVI mogući mehanizmi zastrašivanja Srba na Kosovu i Metohiji trenutno su aktivirani. Prištinskim čelnicima ne manjka mašte u planiranju novih poteza protiv naših sunarodnika, mada se ne libe da primene i već oprobane recepte. Tako su ovih dana odlučili da "pravnim sredstvima" udare na sve koji, po njihovom merilu, podrivaju takozvani ustavni poredak lažne države.

Uvertira u novu perfidnu igru bilo je još jedno vršljanje specijalaca ROSU po severu KiM, a pod izgovorom da se vodi borba protiv šverca i kriminala. Naoružani dugim cevima navodno su pretresali objekte Albanaca, ali je plan bio da ih Srbi vide. Da ih se plaše, ali i da se navikavaju na stalne upade.

Onda je počelo da se šuška... Pa da se sve glasnije pominju prijave protiv Srba koji su protestovali zbog jednostranih prištinskih poteza. Kosovsko tužilaštvo je pripremilo spiskove sa imenima sedamdesetak Srba sa severa pokrajine kojima su, u međuvremenu, počeli da pristižu pozivi za saslušanja. Na udaru su se našli ugledni političari, gradonačelnici, privrednici i svi koji su se pobunili kada se lomilo oko registarskih tablica na KiM.

Još se, međutim, ne zna kome će sve stići poziv za saslušanje. I ranije su se prištinske vlasti naslađivale stalnim podgrevanjem straha kod naših sunarodnika, posebno povratnika. Pravili su slučajeve tamo gde ih nema, progonili ljude a da ne znaju za šta ih terete, izvlačili ih iz autobusa i slali u pritvor. Jedini plan je bio da se održava tenzija i strah od "ruke pravde".

Osokoljeni Kurti i njegovi saborci neće stati. U izveštaju "Fridom hausa" za prošlu godinu dobili su pohvale za najveći demokratski napredak i pravosuđe. I već sad je jasno da su rešeni da zadrže tu titulu i za 2022. godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna