JEDAN JE PIKSI: Selektor fudbalera je izvukao sve najbolje iz mentaliteta naroda kojem pripadamo

Nedeljko Iljukić

16. 11. 2021. u 09:57

Osim talenta u nogama, prodrmao im je i klikere u glavi

ЈЕДАН ЈЕ ПИКСИ:  Селектор фудбалера је извукао све најбоље из менталитета народа којем припадамо

Novosti

IDEMO na Novi Zeland po titulu svetskog prvaka. Ovo je u maju 2015. godine, sat vremena pre ulaska u avion, rekao selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović. I pogodio je.

"Ako budem selektor Srbije, odvešću reprezentaciju na Mundijal u Katar. Sto posto!" Ovo je, početkom ove godine izgovorio Dragan Stojković, dok još zvanično nije postao selektor "orlova". I pogodio je! Isto onako precizno, kao što je Aleksandar Mitrović pogodio Portugalce tamo gde ih najviše boli, usred Lisabona.

S tim što je Piksi od prvog minuta kvalifikacija znao ono što skoro niko u Srbiji nije znao do poslednjeg minuta tih istih kvalifikacija. Da ćemo imati "nula poraza". Nekadašnji fudbalski as, danas uspešni trener je od prvog sata svog radnog staža u Fudbalskom savezu Srbije ličio na čoveka koji je izvukao sve najbolje iz mentaliteta naroda kojem pripadamo.

Sav talenat, način da se motiviše vojska profesionalnih fudbalera i onaj tipično srpski osećaj za inat kojim se, naizgled, jačem od sebe pokazuju zubi i nešto više od zuba.

Srbija se treći put pod ovim imenom plasirala na Svetsko prvenstvo. U Afriku nas je 2010. godine odveo sada pokojni Radomir Antić, u Rusiju 2018. Slavoljub Muslin, a u Katar sledećeg novembra nas vodi Dragan Stojković. Čovek pobednik. Dete sreće. Nišlija sa harizmom. Autoritet bez presedana. Zovite ga kako hoćete.

Taj je u karijeri prošao sve. Od loptanja po blatu u rodnoj Pasi Poljani, preko zvanja fudbalskog cara u Japanu, predsedničkih fotelja u Zvezdi i FSS, pa sve do trenutka kada je domaće fudbalske zvezde dozvao pameti, spustio ih na zemlju i objasnio im šta je potrebno za veliko delo. Osim talenta u nogama, prodrmao im je i klikere u glavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest