DŽULIJAN ASANŽ PONOVO U OPASNOSTI: Ko je za optuženičku klupu - osnivač "Vikiliksa" ili moćnici iz Bele kuće?

Ivana Stanojević

14. 08. 2021. u 08:00

ISLANDSKI svedok Sigurdur Ingi Tordarson priznao je da je lažno teretio osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, a zauzvrat dobio novac i uveravanja da neće biti kažnjen.

ЏУЛИЈАН АСАНЖ ПОНОВО У ОПАСНОСТИ: Ко је за оптуженичку клупу - оснивач Викиликса или моћници из Беле куће?

Ivana Stanojević

Britanske sudije prihvatile su, uprkos tome, žalbu SAD koja za Asanža znači novu pretnju izručenjem. Ironija sudbine je da ova dva događaja deli samo nekoliko dana. Asanžovu sudbinu, međutim, nije skrojio univerzum, nego ljudi, koji su hteli da sakriju istinu.

Na optuženičkoj klupi bi, zapravo, trebalo da se nađu nalogodavci iz Bele kuće, koji se terete za prekrajanje sutrašnjice čitavim nacijama, jer su se našle na putu njihovim globalističkim težnjama. Asanž je, naprotiv, tek pojedinac koji je savesno radio svoj posao. Kako je kazao Džeremi Korbin, ekslider britanskih laburista i veliko ime politike na Ostrvu, "Asanž je novinar, ali ne makar koji, nego je deo tradicije neustrašivog novinarstva, koji nije radio ništa drugo, nego nastojao da učini istinu vidljivom, ali je ona bila veoma neugodna za SAD".

Osnivač "Vikiliksa", obelodanio je šta su američke trupe, teledirigovane iz Pentagona, odnosno Bele kuće, zapravo radile u Avganistanu i Iraku, a to se nije slagalo sa "bajkama o miroljubivom angažmanu Vašingtona" širom Zemljinog šara.

Kriv(a) za curenje tih poverljivih bezbednosnih informacija može biti jedino Čelsi Mening, američka obaveštajna analitičarka, rođena kao muškarac pod imenom Bredli Mening. Ona je Asanžu dostavila podatke, a on ih je objavio, sledeći novinarski impuls bez kalkulacija i autocenzure. Meningova je osuđena na 35 godina zatvora, jer je izdala armiju kojoj je dala zakletvu. Jednom novinaru ukraden je život, zato što je radio svoj posao. Informisao ljude, a nije ih izdao uskraćivanjem istine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!