PATRIJARH PORFIRIJE: Glasanje je pravo, ali i dužnost

Tanjug

03. 04. 2022. u 20:05

PATRIJARH Porfirije izrazio je danas želju da današnji dan i ceo izborni proces prođu u najboljem miru na korist naroda i države.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Гласање је право, али и дужност

Foto: Novosti

- Želim da izborni proces prođe u najvećem miru. Kao što smo mi danas služili liturgiju gde su bili sabrani ljudi različitog uzrasta, statusa, pogleda na svakodnevni život, ali to nije smetalo da te različitosti budu okvir u koji svako unosi svoj pečat i doprinosi opštem dobru - rekao je patrijarh novinarima nakon glasanja u školi Kralj Petar I.

Poželeo je da sve prođe u najboljem miru na korist naroda i države.

- Glasanje ne smatram samo pravom nego na neki način i dužnošću, jer je glasanje učestvovanje u politici, ali u izvornom smislu te reči, ne u smislu suprotstavljanja jednog dela protiv dugog, i mogućnosti i dužnosti da učestvujemo u zajedničkom delu za opšte dobro - rekao je patrijarh.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve podseća da reč "politika" dolazi od grčkog glagola i znači način života koji obuhvata sve sfere čovekog delanja.

- Politismos znači kultura i civilizacija - pogled na svet, i u tom smislu smatram da je važno da svako da svoj doprinos baš kroz glasanje - poručio je patrijarh.

BONUS VIDEO - Napadnut poslanik SNS Bratislav Bata Jugović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)