MOLIM VULINA DA ZAŠTITI SPOMENIKE: Čitalac "Novosti" se plaši nove ludosti Vladete Jankovića

Mašan Purin

10. 02. 2022. u 15:02

NAKON vesti da kip Miloša Obilića krasi hol Bezbednosno-informativne agencije, "Novostima" je pisao čitalac koji je pozdravio tu odluku i izrazio zabrinutos zbog Đilasovog kandidata za grad Beograd, Vladete Jankovića.

МОЛИМ ВУЛИНА ДА ЗАШТИТИ СПОМЕНИКЕ: Читалац Новости се плаши нове лудости Владете Јанковића

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Njegov komentar prenosimo u celosti:

- Oduševilo me što su naše vlasti na vreme sklonile kip Miloša Obilića na relativno sigurno mesto u središte BIA. Suočeni sa opasnošću od Vladete Jankovića, kandidata Dragana Đilasa, da prebaci spomenik Stefanu Nemanji u Marinkovu baru ili Borču, naše vlasti su uvidele opasnost da će i Miloš Obilić završiti ko zna gde.

Ovo je bila jedna pravovremena operacija zaštite spomenika našim junacima. Pored toga, postojala je opasnost da Miloš Obilić oživi i ugrozi bezbednost Vladete Jankovića i Gorana Markovića.

Nadam se da se u muzejima Srbije sprovodi operacija popisa spomenika srpskim junacima i vladarima u cilju zaštite. Takođe se nadam da je Maja Gojković već dala spisak zaštite spomenika i da će Aleksandar Vulin angažovati dodatne snage u cilju njihove zaštite - zaključuje Mašan Purin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima