NIJE UBISTVO NEGO NUŽNA ODBRANA: Zbog sukoba na buvljaku u Subotici Fehmi Bejzaku osuđen na godinu i šest meseci

J.L.

06. 02. 2021. u 11:50

FEHMI Bejzaku (56), koji je oktobra 2019. godine u sukobu na buvljaku u Subotici lišio života Berišu Bedžeta (62) proglašen je krivim za krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane i osuđen je na godinu i šest meseci zatvora.

НИЈЕ УБИСТВО НЕГО НУЖНА ОДБРАНА: Због сукоба на бувљаку у Суботици Фехми Бејзаку осуђен на годину и шест месеци

Foto arhiva

Odlukom Višeg suda u Subotici preinačena je optužnica Višeg javnog tužilaštva koje je Bejzakua teretilo za ubistvo, te je on pušten iz pritvora do donošenja drugostepene odluke.

Kako smo ranije pisali, Fehmi Bejzaku je uvek negirao krivicu i tvrdio da nije ubio Bedžeta. Do sukoba je došlo ispred jedne od tezgi na buvljaku kada je Bejzaku ugledao Bedžeta, čiji je sin njegov bivši zet sa kojim ima neraščišćene odnose od ranije.

- Rekao sam sinu da požuri, da što pre odemo. Samo sam čuo da neko psuje i viče "ubij ih" Neko me je udario, osvestio sam tek u bolnici. Pored mene je bio moj sin i bio je uboden nožem – ispričao je Bejzaku na prvom ročištu. – Ničega se više ne sećam.

U sukobu dve porodice učestvovalo je više ljudi, a on je nastavljen i Opštoj bolnici. Dok su im sanirali povrede, sin ubijenog Bedžeta napao je nožem Bejzakuovog sina. Metež je jedva smirio policajac .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)