ALEKSIĆU PRETI DO 15 GODINA ZATVORA: U 17 sati saslušanje u prisustvu izabranog branioca

Tanjug

18. 01. 2021. u 16:34

U VIŠEM javnom tužilaštvu i 17 sati se očekuje saslušanje vlasnika škole glume u Beogradu Miroslava Mike Aleksića (68) povodom navoda iz krivične prijave koja ga tereti za više seksualnih napastvovanja svojih učenica glume.

АЛЕКСИЋУ ПРЕТИ ДО 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: У 17 сати саслушање у присуству изабраног браниоца

Foto: N. Fifić

Aleksićevom saslušanju će prisustvovati njegov izabrani branilac, potvrdio je Tanjugu advokat Željko Grbović koji mu je prethodno odlukom tužilaštva bio postavljen kao branilac po službenoj dužnosti.

U policiji je sa Aleksićem bio njegov advokat Dragan Plazinić, ali je njemu istekla advokatska legitimacija, pa je zbog toga hitno bio angažovan branilac po službenoj dužnosti, preneo je Pink.

Aleksićeva porodica u međuvremenu je našla novog advokata.

Aleksić će biti ispitan povodom navoda krivične prijave koja ga tereti da je od 2012-2020. godine u prostorijama svoje škole seksualno napastvovao najmanje pet učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti da li će od suda tražiti da se Aleksiću odredi pritvor.

MUP je juče nakon njegovog hapšenja saopštio da se Aleksiću na teret stavlja više krivičnih dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, za šta mu preti do 15 godina zatvora.

Policija je pozvala i osobe koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, da joj se jave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107, jer se sumnja da ima još njegovih žrtava.

Lavinu prijava protiv Aleksića pokrenula je glumica Milena Radulović, koja je prva javno progovorila o njegovom zlostavljanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti