POSLE OSAM I PO MESECI: Ukinut pritvor bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu Milanu Stevanoviću

J. Ć.

04. 01. 2021. u 12:48

POSLE osam i po meseci ukinut je pritvor bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu Milanu Stevanoviću, koji se tereti da nije preduzeo mere za suzbijanje epidemije kovida 19 u ovoj ustanovi, zbog čega je preminuo 51 korisnik.

ПОСЛЕ ОСАМ И ПО МЕСЕЦИ: Укинут притвор бившем директору Геронтолошког центра у Нишу Милану Стевановићу

Foto: J.Ć.

On je pušten na slobodu nakon što je Apelaci sud u Nišu 31. decembra preinačeno rešenje Višeg suda i ukinuo mu pritvor.


Prethodno je Viši sud u Nišu 28. decembra Stevanoviću produžio pritvor za još 30 dana zbog uznemirenja javnosti i zaprećene kazne za delo koje mu se stavlja na teret, ali se njegov branilac žalio na ovu odluku pa je Apelacioni sud preinačio.

Stevanović je uhapšen sredinom aprila ove godine, a na teret mu se stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina. Usled njegovog nepostupanja u niškom Gerontološkom centru zaražen je 135 korisnik i četvoro zaposlenih.

Više javno tužilaštvo u oktobru je protiv Stevanovića podiglo optužnicu ali je Viši sud vratio i naložio dopunu istrage. Stevanović je negirao delo koje mu se stavlja na teret

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)