BOBA NIJE PREŽIVELA UDAR VOZA: Ovo je devojka koja je nastradala danas kod Subotice

J. L. - R. Š.

02. 12. 2020. u 22:34

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći, koja se jutros dogodila na pružnom prelazu kod Bajmoka, u blizini Subotice, poginula je Slobodanka Boba Ugrinić (31) iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde.

БОБА НИЈЕ ПРЕЖИВЕЛА УДАР ВОЗА: Ово је девојка која је настрадала данас код Суботице

Foto Instagram

Do nesreće je došlo oko osam časova, kada je putnički voz, koji saobraća na relaciji Subotica - Sombor, naleteo na "golf" kikindskih tablica, a posle bočnog sudara, lokomotiva je još pedesetak metara gurala automobil.

Pružni prelaz je obezbeđen rampama i signalizacijom, a, kako saznajemo, u trenutku uviđaja rampa i branici su bili podignuti. Istraga će utvrditi da li je mašinovođa imao beli ili žuti signal, odnosno da li je signalizacija na pruzi bila neispravna, kao i da li je magla uzrok nesreće.

- Ako je mašinovođa imao belu signalizaciju, to znači da je sve u redu, ali ako je signal bio žut, upozoren je da postoji problem sa rampama, odnosno da treba da uspori na pružnom prelazu - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Na subotičkim medijima juče je objavljeno da su mašinovođe od utorka uveče navodno upozoravale nadležne da kontrolni signal u Bajmoku ne radi, ali ovu informaciju iz "Infrastruktura železnica Srbije" nisu mogli da nam potvrde.

SAUČEŠĆE ŽELEZNICE PORODICI

- "Infrastruktura železnice Srbije" i "Srbija voz" izražavaju najdublje saučešće porodici nastradale - navodi se u saopštenju "Infrastruktura železnica Srbije" i dodaje da će Železnička komisija za vanredne događaje utvrditi uzroke koji su doveli do ove nesreće.

Očevici nesreće kažu da je na putu bila gusta magla, da su čuli sirenu voza i da je prizor bio stravičan. Na mesto udesa brzo su stigle ekipe policije, Hitne pomoći i vatrogasaca, koji su morali da seku vozilo da bi izvukli nesrećnu ženu, koja je još davala znake života. Nažalost, ona je brzo podlegla povredama.

Kako "Novosti" saznaju, porodica nastradale Slobodanke potiče iz Hrvatske, odakle su došli kao izbeglice. Njeni roditelji i brat Branko su u Banatskom Velikom Selu, a ona je već izvesno vreme živela u Novom Sadu. Iz okoline Bajmoka, gde je juče ujutru nastradala, navodno je njen verenik. Bavila se različitim poslovima, često je radila kao promoterka raznih proizvoda i usluga. Na društvenim mrežama često je objavljivala fotografije iz automobila, a postoji sumnja da je kobnog jutra, dok je vozila, razgovarala sa majkom telefonom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili