LEŽAO JE NA BOKU, SAV U KRVI: Komšije svedoče šta je prethodilo ubistvu starca u Gadžinom Hanu - osumnjičeni ulivao strah celom selu (VIDEO)

D.Alihodžić

01. 12. 2020. u 11:42

ЛЕЖАО ЈЕ НА БОКУ, САВ У КРВИ: Комшије сведоче шта је претходило убиству старца у Гаџином Хану - осумњичени уливао страх целом селу (ВИДЕО)

Foto: D.A.

SAVA K. (93) iz Donjeg Dušnika kod Gadžinog Hana juče je pronađen mrtav u svojoj porodičnoj kući, a prema prvim informacijama, reč je o ubistvu.

Sava je u Dušniku živeo sam, ali je bio vitalan i sposoban da brine o sebi. Imao je malu majstorsku radionicu, narezivao je ključeve i popravljao stare stvari.

Foto: D.A.

Savina radionica

Foto: D.A.

Komšinica koja je povremo obilazila Savu i pomagala mu, brinula o njemu, kaže za "Novosti" da je Sava 1. januara trebalo da napuni 94 godine, ali da je bio jako vitalan, sam odlazio u prodavnicu i da mu nije bila potrebna nikakva pomoć.

- Svi smo se osećali nesigurno zbog osobe koja je uhapšena. On je nepredvidiv dečko, bez noža nije išao nigde, čak ni u prodavnicu. Kada je mogao da digne ruku na čoveka od 94 godine, zašto ne bi mogao i na mlađu osobu, misleći da ima para - kaže za "Novosti" vidno potresena komšinica.

Foto: D.A.

Komšinica sa bratom - prvi otkrili da Save nema već dva dana

Opisala je i koliko je bio jeziv prizor u kojem je zatečen Savin leš:

- To je bilo sve u krvi. Nađen je na boku kako leži u krevetu, glava, telo, sve je bilo u krvi. Izgleda da je bio presudan udarac u glavu. Koji je razlog ne znam. On je imao dobru penziju koju nije podizao baš zbog lopova. Govorio je da će neko da ga ubije zbog novca misleći da u kući ima novac, iako ga nije imao. 

Foto: D.A.

Kako kaže, kod Save je odlazila svaki drugi dan na ispomoć, zašta je on i plaćao. 

- Lupala sam na vratima, lupala, bilo je zaključano, niko se nije javio. Došla sam kući, pozvala me njegova ćerka i rekla da je obavestila policija da njega nema već dva dana. Došli smo tamo svi u isto vreme, policajac je otključao kuću, ušao unutra i samo je rekao "on je mrtav" i da ne možemo ući zboj uviđaja - zaključuje ona. 

 

Kako su "Novosti" nezvanično saznale, policija je privela jednog mlađeg muškarca "radi operativnog rada u vezi sa ovim događajem". Komšije nastradalog veruju da je Sava usmrćen zbog pljačke, jer su svi znali da ima veliku penziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)