NESVAKIDAŠNJA PLJAČKA KOD OBRENOVCA: Srednjoškolci upali u poštu, evo šta su uspeli da odnesu

V.N.

16. 11. 2020. u 09:28

НЕСВАКИДАШЊА ПЉАЧКА КОД ОБРЕНОВЦА: Средњошколци упали у пошту, ево шта су успели да однесу

Foto Ilustracija, D. Dozet

DVOJICA mladića starosti 17 i 18 godina uhapšena su u obrenovačkom selu Skela nakon što su obila poštu i ukrala više kartica i dopuna za mobilne telefone.

Oni su oko pola dva, u noći između subote i nedelje, razvalili katanac na rešetki na ulazu u poštu, a potom i vrata i ušli unutra.

- Pokušali su da otvore sef s novcem ali nisu uspeli, pa su pokupili i odneli veću količinu dopuna za mobilne telefone i kartice. Posle toga su pokušali da pobegnu, ali ih je policija uhapsila nedaleko od pošte - navode u istrazi.

Dodaje se da je u rancu koji je jedan od provalnika nosio, pronađen alat za obijanje i sve što su ukrali u poštanskoj ekspozituri. Protiv njih je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pre nekoliko godina u valjevskom naselju Peti puk takođe je golobradi mladić pokušao na nesvakidašnji način da opljačka poštu.

Tada je utrčao pred službenicu za šalterom, bacio kesu na pult i uzviknuo: "Daj pare!" Iako su iza njega stajali ljudi u redu, on je iz jakne izvadio pištolj i zapretio da će pucati ako mu ne bude predat "na ruke" novac. Tada mu je, međutim, pritrčao radnik obezbeđenja. Kad ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao oružje, pištolj je ispao na pod i sav se raspao, jer je, kako se ispostavilo, bio plastični. Pljačkaš u pokušaju se otrgao obezbeđenju i pobegao iz pošte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)