RADNIK POGINUO NA GRADILIŠTU U JAGODINI: Nije bio prijavljen, firma ga mrtvog prijavila za stalno!

Novosti online

23. 10. 2020. u 14:05

РАДНИК ПОГИНУО НА ГРАДИЛИШТУ У ЈАГОДИНИ: Није био пријављен, фирма га мртвог пријавила за стално!

Foto: S.Babović

RADNIK N.Đ. poginuo je na gradilištu u Jagodini, juče oko 14 časova. On nije bio prijavljen kod svog poslodavca u trenutku teške povrede na radu, već je to učinjeno posle njegove smrti - samo sat kasnije.

N. Đ. je radio u građevinskoj radnji AK Kompani VL Vlasotince, na izgradnji stambeno-poslovnog objekta u Jagodini.

U momentu nastanka povrede na radu, N. Đ. nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje. Prijavu na obavezno socijalno osiguranje za N. Đ., poslodavac, preduzetnik, građevinska radnja AK Kompani VL Vlasotince, podnela je dana 22. oktobra 2020.godine u 14.48 časova, nakon što se dogodila povreda na radu.

Do povrede na radu je došlo dok je na radnoj platformi, po čijim ivicama nije bila obezbeđena propisana zaštitna ograda, radio na skidanju fosni. Prilikom skidanja fosne dužine 4 metra, N.Đ. je pao sa radne platforme, sa visine od oko 1,70 metara na betonski pod u prizemlju objekta u izgradnji i prilikom pada je zadobio povrede usled kojih je preminuo istog dana, u večernjim časovima, u Kliničkom centru Kragujevac.

Istog dana, odmah po obaveštenju o smrtnoj povredi na radu N.Đ., inspektor rada Odseka inspekcije rada Jagodina je izašao na lice mesta i izvršio je inspekcijski nadzor povodom iste.

U postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenih relevantnih činjenica, inspektor rada Odseka inspekcije rada Jagodina će preduzeti odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada.

(Telegraf Biznis)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)