KO JE NEONACISTA PEDOFIL KOJI JE UHAPŠEN U SRBIJI? Lamersa povezuju sa najstrašnijim nerazjašnjenim slučajem u Evropi

Novosti online

19. 10. 2020. u 14:12

КО ЈЕ НЕОНАЦИСТА ПЕДОФИЛ КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН У СРБИЈИ? Ламерса повезују са најстрашнијим неразјашњеним случајем у Европи

Foto: Depositphotos/Printscreen

SRPSKA policija uhapsila je jednog od najtraženijih kriminalaca iz Belgije Erika Lamersa (60) zbog optužbi za pedofiliju u toj zemlji. Ovaj surovi kriminalac uhapšen je 7. oktobra u okolini Kragujevca, zajedno sa ocem Morisom (85).

Njegova zlodelela dobro su poznata belgijskoj javnosti, više puta je i robijao, a koliko je surov, govori činjenica da je u podzemlju poznat po nadimku Zver. Nije ni čudo jer mu se pripisuju ubistva, pljačke, silovanje, sada i pedofilija. Takođe, ovaj surovi kriminlaca je član i neonacističkih organizacija.

Svojevremeno je bio glavni osumnjičeni u zlodelima bande Nivela i slučaju "brabantskih ubica", a belgijske vlasti sada ga potražuju i zbog seksualnih prestupa koji uključuju maloletnu žrtvu.

A potražuju ga u Srbiji, gde je zajedno sa svojim ocem Morisom (85) uhapšen pre 12 dana, a zbog optužbi za seksualno zlostavljanje deteta u Belgiji, kako piše tamošnji list "Nieuwsblad.be".

- To su mučne radnja sa detetom kao žrtvom. Uključeni su otac i sin - rekao je dobro obavešteni izvor belgijskih medija.

Prema određenim saznanjima, žrtva je iz kruga poznanika ove dvojice monstruma.

Međutim, državno tužilaštvo Šarlroa, koje sprovodi ovu istragu nije želelo da potvrdi ove navode.

Što se tiče Erika Lamersa, on se, prema pisanju belgiskih portala, nalazi u zatvoru u našoj zemlji i ovo mu nije prvo hapšenje u Srbiji. Za sada se ne zna gde je njegov otac uhapšen i gde se nalazi.

Lamers je u belgijskom pravosuđu poznat kao jedan od glavnih osumnjičeni u i dalje nerešenom slučaju bande Nivele, pljačkaša koji su početkom 1980-ih godina u ubili 28 ljudi, uglavnom u robnim kućama.

On je navodno bio član i ekstremno desničarske i tajne organizacije "Vestland Nju Post" (VNP) , koja je očigledno na zahtev bande istraživala robne kuće u koje je kasnije trebalo izvršiti pretres.

Kada je deportovan iz Srbije prvi put 2008. godine, pojavio se čak i na jednoj belgijskoj televizijskoj emisiji. Tada je optužio vože VNP-a da stoje iza ubistva u marketima na Brabantu, slučaju poznatom kao "Brabantske ubice".

Ubrzo nakon emitovanja ove emisije, uhapšen je kao osumnjičeni, međutim pušten je nakon 48 sati.

Foto: Printscreen

Lamers je bio više nego samo izviđač u tajnoj organizaciji WNP. Tačnije, 1991. godine, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva dvojice trgovaca dijamantima iz Antverpena, oca i sina.

Ovo ubistvo počinio je zajedno sa svojim saputnikom Fransisom V. On je pušten na uslovni otpus 2002. godine, a iz Belgije je pobegao 2007. godine, kada je trebalo da se vrati u zatvor zbog pomaganja prijatelju da se oslobodi tela.

Kada je 2007. godine pobegao, bio je osumnjičen da je napastvovao ćerku svoje devojke.

On je još 1984. godine osuđen zbog krađe. Pre 8 godine, tačnije 2012. godine oslobođen je krivice u slučaju seksualnog delikta, pri čemu su žrtve bile maloletne. Sada je ponovo hapšen zbog istog dela.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)