KOKAIN DOŠAO GLAVE STRAHINJI? Sužava se istraga, ovo su mogući MOTIVI surove likvidacije!

Novosti online

22. 09. 2020. u 21:23

MILIVOJE L. (50), ugostitelj iz Bosanske Gradiške, za kojim policija traga zbog sumnje da je 13. septembra podmetnuo bombu pod BMW X5 i ubio Strahinju Stojanovića (30), najverovatnije je u Beograd došao po zadatku da izvrši likvidaciju.

КОКАИН ДОШАО ГЛАВЕ СТРАХИЊИ? Сужава се истрага, ово су могући МОТИВИ сурове ликвидације!

Foto: Z. Jovanović/Instagram

Za njim je danas, kako saznajemo, raspisana Interpolova poternica.

Istražitelji još proveravaju motiv ubistva, kao i da li je Milivoje L. bio plaćen za likvidaciju.

MOGUĆI MOTIVI

- Istraga o mogućim naručiocima i motivu zločina zasad ide u dva pravca. Prvi se odnosi na povezanost Stojanovića sa ubistvom advokata Luke Bojovića Dragoslava Miše Ognjanovića. Drugi pravac istrage ide u smeru jedne kriminalne grupe iz Beograda, s kojom je navodno Stojanović ušao u sukob zbog dva kilograma kokaina - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, pojavile su se informacije da je Stojanović prevario jednu narko-grupu za drogu i da mu oni to nisu oprostili.

Stojanović je meta bombaškog napada bio i 2018, ali je tada pukom srećom, jer je zaboravio mobilni telefon u stanu, preživeo eksploziju automobila, u kom je bila njegova tadašnja devojka, mis Marbelje.

- Zasad nema informacija koje ukazuju da je pokojni bio u direktnom sukobu sa Milivojem L., koji ima prebivalište i u Srbiji, ali na toj adresi ne boravi već 14 godina. Sve ukazuje da je angažovan za likvidaciju, kao neko ko dobro barata eksplozivnim napravama - dodaje on.

SUKOB S BOJOVIĆEM: SUMNjA SE DA MU JE UBIO ADVOKATA

Strahinja Stojanović je pred prvi bombaški napad, koji je preživeo 2018, dovođen u vezu s likvidacijom advokata Luke Bojovića Dragoslavom Mišom Ognjanovićem. Navodno, bio je u dobrim odnosima sa Milošem Delibašićem, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog toga što je bio pripadnik kriminalne grupe koja je ubila Bojovićevog brata Nikolu, kao i Stojanovićevog kuma Miloša Vidakovića. Tokom suđenja, jedan optuženi je priznao da je Vidakovićevo ubistvo naručio upravo Stojanović i da je zauzvrat on za njih trebalo da ubije Bojovićevog prijatelja Luku Đurovića. Đurović je, međutim, nastradao u saobraćajnoj nesreći.

U prilog ovoj tvrdnji ide i to što je eksplozivna naprava imala matice, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova.

- One se koriste kako bi se povećalo razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio - potvrđeno je i iz tužilaštva.

AUTO-PLAC PARAVAN

U eksploziji, koja se dogodila na Novom Beogradu, podsetimo, lake povrede zadobila je i Stojanovićeva devojka, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45).

Ona je na saslušanju potvrdila da se poslednjih šest meseci nije odvajala od ubijenog, tvrdeći da on nije bio uplašen za sopstvenu bezbednost i da se nije skrivao, niti je imao obezbeđenje. Navodno, rekla je da se bavio uvozom automobila.

- Sumnja se da je auto-plac bio paravan za ono čime se zaista bavio, a to je trgovina drogom. U tom "poslu" sigurno je stekao veliki broj neprijatelja - zaključuje sagovornik Kurira.

Inače, osumnjičeni Milivoje L., kako je Kurir pisao, navodno se dovezao električnom biciklom do garaže na Novom Beogradu, postavio eksploziv pod džip, a potom posmatrao njegovo kretanje, kako bi aktivirao napravu. Bicikl je potom bacio u Savu, i kako se sumnja, odmah pobegao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost