MAJKA DEVOJČICE (8) KOJA SE UTOPILA U TISI U SUZAMA: Tražila sam decu celi dan, nigde ih nije bilo

Lj.Preradović

07. 09. 2020. u 22:19

МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ (8) КОЈА СЕ УТОПИЛА У ТИСИ У СУЗАМА: Тражила сам децу цели дан, нигде их није било

Foto Privatna arhiva

RONIOCI Žandarmerije pronašli su danas telo sedmogodišnje O. T. iz Bačkog Petrovog Sela, koja je nestala u Tisi u nedelju po podne. Beživotno telo nađeno je u neposrednoj blizini mesta gde je dan ranije ispala iz čamca, dok je sa godinu dana mlađim bratom bila na reci.

Policija je obavila uviđaj, a o pronalasku tela je obavešteno i nadležno tužilaštvo. Telo će biti preneto u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Dvoje mališana se, kako saznajemo, u nedelju iskralo iz kuće, neopaženo, kroz prozor, i biciklima otišlo do nekoliko kilometara udaljene reke da se kupaju. Tamo su se igrali, a onda su na oko 200 metara od plaže ušli u privezane ribarske čamce. Prema onome što je šestogodišnjak ispričao posle sestrinog nestanka, devojčica je oko 14 sati u jednom trenutku ispala iz čamca i nestala ispod vode.

Videvši da se O. T. ne pojavljuje na površini, njen brat je uplašen i uznemiren otrčao prema selu. Usput je, kako saznajemo, sreo jednog komšiju i ispričao mu šta se dogodilo, a čovek je odmah obavestio policiju. Ronioci Žandarmerije odmah su krenuli u potragu za detetom.

Majka sedmogodišnjakinje, koja ima još troje dece, navodno je kazala policiji da su mališani od kuće otišli bez njenog znanja, i da ih je još od prepodnevnih sati tražila po selu, ali ih nigde nije bilo. Kasnije, po podne, kaže kroz suze, saznala je da je ćerkica nestali u Tisi.

Meštani kažu da ovo nije prvi slučaj utapanja u Tisi i da se pre nekoliko godina udavilo dete kada je ispalo iz čamca. Dodaju i da je voda pored obale plitka metar i po, ali da je po sredini duboka od šest do 15 metara.

MUŠKARAC SE UTOPIO U DUNAVU

U DUNAVU kod Novog Sada, danas je pronađeno telo D. D. (32), koji je u reci nestao dan ranije, oko 15.30. Njegov nestanak u vodi, na potezu kod Šangaja, prijavili su ljudi koji su bili na obali. Prema onome što se kazali, tridesetdvogodišnjak je ušao u vodu i plivao dvadesetak metara, posle čega se i više nije pojavio na površini.

Pronađeno telo je preneto u Institut za sudsku medicinu gde će se utvrditi tačan uzrok smrti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)