ODALI IH ŠPRICEVI SA LEKOVIMA NAMENJENIM STOCI? Detalji hapšenja direktora Zavoda "Male pčelice" i trinaestoro osumnjičenih

Ekipa “Novosti“

15. 08. 2020. u 22:00

DETALjI istražnog postupka o slučaju hapšenja direktora Zavoda za smeštaj odraslih "Male pčelice" i još trinaestoro osumnjičenih još nisu poznati javnosti.

ОДАЛИ ИХ ШПРИЦЕВИ СА ЛЕКОВИМА НАМЕЊЕНИМ СТОЦИ? Детаљи хапшења директора Завода Мале пчелице и тринаесторо осумњичених

Foto: Info Kragujevac

Ali kako nezvanično saznajemo, policija je kompletnu dokumentaciju Zavoda "češljala" duže od dvanaest sati.

Da podsetimo, u akciji Posebnog odeljenja za korupciju MUP-a, u saradnji sa BIA i odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšen je dr Vladica Stojanović (48), v. d. direktora Zavoda "Male pčelice", zatim službenici, medicinsko osoblje, ponuđači.

Direktor se, prema navodima policije, sumnjiči da je zaposlenima naređivao da korisnicima daju neadekvatne lekove, a tereti se i za zloupotrebu položaja, trgovinu uticajem, primanje mita.

Kako se dodaje u saopštenju, drugi osumnjičeni se terete za različite malverzacije u vezi sa Zavodom za smeštaj odraslih lica "Male pčelice". Saopšteno je da su prilikom pretresa kancelarije osumnjičenog pronađeni lekovi za životinje, a određena količina je bila u špricevima, spremna za upotrebu.

- Postoje osnovi sumnje da je jedna količina ovih lekova već upotrebljena u terapijama korisnika tog zavoda - saopšteno je iz MUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, osim direktora i medicinskog osoblja Zavoda, među osumnjičenima u ovom slučaju su i zaposleni zaduženi za računovodstvo, tendere i snabdevanje.

Foto: Info Kragujevac

dr Vladica Stojanović

Istražne organe posebno je interesovala tenderska dokumentacija ovog zavoda i očekuje se da će u tom pravcu biti ključna istraga.

"Novosti" takođe saznaju da su direktor Vladica Stojanović i doktorka ove ustanove uhapšeni kada je policija je dobila prijavu da su u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" šugu koja se raširila među štićenici lečili lekom "medimektin". Prema prijavi, direktor Stanojević pokušao je da prikrije zarazu tako što je doktorki Zavoda izdao naređenje da obolele lekom namenjenim za stoku, kao što su goveda, ovce, svinje i koji se, prema uputstvima, daje kad se pojave vaške, šuga, problema sa plućima i slično.

BIO ČOVEK GODINE 2015. U KRAGUJEVCU

DIREKTOR Stojanović doskora je važio za jednog od najuglednijih Kragujevčana. Na čelu Zavoda je od 2013, a priznanje "Čovek godine" dobio je 2015. Orden Prvog reda SPC zaslužio je 2016. kada je u Zavodu sagrađena crkva a Đurđevdanska nagrada mu je uručena 2017. Zavod je nagrađen Sertifikatom za dobru reputaciju kod klijenata i saradnika... Može se pročitati da Zavod pod njegovim rukovođenjem nije beležio pokušaje suicida, a pre ih je bilo po 10 ili više godišnje. U "Malim pčelicama" slikari su održavali kolonije, a Zavod ima svoju farmu stoke i parcele sa povrćem. Oko 950 ljudi su pitomci Zavoda.

Međutim, taj lek ne sme da se daje ljudima, jer je opasan po njihovo zdravlje. Odmah po dobijanju prijave, policija je uhapsila doktorku, koja je ovako "lečila" ljude, kao i direktora.

Osumnjičeni v. d. direktora Zavoda "Male pčelice" Vladica Stojanović inače je stalno zaposlen u Domu zdravlja "Sveti Đorđe" u Topoli.

Tamo mu miruje radni staž, dok je na funkciji prvog čoveka ove kragujevačke ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!