"UČIO" DEVOJČICU DA SE LjUBI? Optužnica protiv D. Ž. (47) iz sela kod Brusa zbog prijave za pedofiliju

S. BABOVIĆ

12. 08. 2020. u 21:33

УЧИО ДЕВОЈЧИЦУ ДА СЕ ЉУБИ? Оптужница против Д. Ж. (47) из села код Бруса због пријаве за педофилију

Ilustracija / Foto: Depositphotos

OSNOVNO javno tužilaštvu u Brusu podnelo je optužnicu protiv D. Ž. (47) zbog sumnje da je 5. juna u svojoj kući u obližnjem selu, pokušao da ljubi jedanaestogodišnju devojčicu iz komšiluka, saznaju "Novosti".

Njemu se na teret stavlja krivično delo nedozvoljene polne radnje prema maloletnici. Prema informacijama koje smo dobili, ovaj slučaj pedofilije odigrao se 5. juna u porodičnoj kući okrivljenog u selu pored Brusa.

Tužilaštvo smatra da ima dovoljno dokaza koji mogu da osude osumnjičenog, koji je nesrećno dete najpre namamio u kuću nudeći joj da popije sok. Da slučaj bude gori, sve vreme dok se drama odigravala u kuhinji, maloletni sin D. Ž. spavao je u drugoj sobi!

Kako se sumnja, on je najpre uspavao svoje devetomesečno dete, a onda se "okomio" na devojčicu (identitet poznat redakciji).

- Dok su se nalazili sami u kuhinji i dok je sedeo na stolici pored devojčice, upitao ju je da li ima dečka i da li zna da se ljubi - navodi se između ostalog u optužnom predlogu. - Kada mu je odgovorila negativno na sva pitanja, upitao ju je da li hoće da je nauči da se ljubi, a zatim je svoju ruku stavio preko njenog ramena i krenuo da je poljubi u usta.

ISKAZI

KAKO saznajemo iz više izvora, D. Ž. i devojčica dali su različite iskaze na saslušanju pred Tužilaštvom. Optuženi nije sporio da je jednom poljubio u obraz maloletnicu, ali, navodno, samo zato što je ona htela da nju poljubi njegova devetomesečna beba. To je, pravdao se, učinio umesto sina. Devojčica je, međutim, ispričala da je kada se sve dešavalo, beba spavala u drugoj sobi.

D. Ž. je, kako se tvrdi, prvo poljubio devojčicu na kraj desne usne, a kada se izmakla, poljubio ju je u obraz i vrat, nakon čega je ona uspela da izađe iz kuće okrivljenog.

- Tokom istrage, saslušano je više osoba - kaže, za "Novosti", Milan Mihajlović, javni tužilac. - Zatraženo je i mišljenje veštaka specijaliste psihologije, koji se izjasnio da se iskaz oštećene može prihvatiti kao pouzdan i istinit.

Do procesuiranja ovog slučaja došlo je nakon prve sumnje na pedofiliju. Kako su osumnjičeni i porodica devojčice u neposrednom komšiluku, a selo je malo, to i nije moglo dugo da se krije. Izvor "Novosti" navodi da je majka krenula u raspravu sa komšijom, kada joj je o napastvovanju u kući ispričala njena ćerka. Tu svađu su čuli drugi ljudi iz sela i prijavili sumnje policiji, posle čega je Tužilaštvo krenulo da istražuje slučaj.

TUŽILAŠTVO TRAŽI ZATVOR

ZA krivično delo nedozvoljene polne radnje za koje se sumnjiči D. Ž. zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci. Prema nezvaničnim saznanjima, Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je zatvorsku kaznu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)