ZAVRŠENA OBDUKCIJA BEBE KOJU JE OTAC TUKAO DO SMRTI: Rezultati jezivi - dete bilo i ranije zlostavljano?

J. J. BALjAK

sreda, 12. 08. 2020. u 15:41

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА БЕБЕ КОЈУ ЈЕ ОТАЦ ТУКАО ДО СМРТИ: Резултати језиви - дете било и раније злостављано?

Foto: Depozit

KAKO su saznale "Novosti", rezultati obdukcije dečaka starog nepuna tri meseca pokazuju da je smrt nastupila kao posledica batinanja.

Reč je o dečaku koji je u petak, 7. avgusta preminuo na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Dečak je preminuo od posledica teških telesnih povreda koje mu je, kako je sumnja, još 25. juna naneo otac M. T. (29) iz Vršca.

Kako saznaju "Novosti" od dobro obaveštenog izvora, pretpostavlja se da je dečačić više puta bio zlostavljan.

- Jednom su bebu doveli u bolnicu sa izgovorom da se zagrcnula tokom sisanja, ali su lekari već tada uočili sumnjive promene na njegovom telu - kaže naš izvor iz istrage.

Podsetimo, mališan je posle prebijanja primljen na Institut sa poremećajem svesti i svim drugim tegobama koje prate to stanje. Uprkos naporima lekara, podlegao je povredama nakon 40 dana teške borbe za život.

Nasilni otac je priveden istog dana, kada je, iz zasad nepoznatih razloga, pretukao svoju tada jednoipomesečnu bebu.

Dečak je preminuo u Institutu za majku i dete

Dečaj je preminuo na institutu za majku i dete

Nezvanično saznajemo da je reč o mladom paru, koji je živeo u vanbračnoj zajednici. Do ovog slučaja nije bilo prijava nasilja u porodici, a ovo im je bilo prvo dete. S obzirom na to da je obdukcijom utvrđeno da je smrt bebe usledila kao posledica batinanja, slučaj je iz vršačkog tužilaštva prebačen u Više javno tužilaštvo u Pančevu.

- Slučaj nasilja u porodici je policiji u Vršcu prijavljen još 25. juna. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan kasnije određen pritvor - kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu i naglašavaju da se T. M. i dalje nalazi u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Alex

12.08.2020. 16:16

Zasto lekari nisu reagovali i zvali policiju i socijalnu sluzbu kad su prvi put doveli dete, ako im je vec "nesto bilo sumnjivo"? Spasli bi mu zivot. Da smo neka drzava, sada bi odgovarali.

Dragana

12.08.2020. 16:31

Lekari su već primetili "nešto sumnjivo"!Zašto ništa nije preduzeto???Monstrumu dožovotna,a "majci" 40 godina.I sterilisati oboje da više nikada ne postanu roditelji. Nikakva olakšavajuća okolnost ne postoji u ovakovom slučaju.Nikakva.

Spidy gonzales

12.08.2020. 16:33

tog monstruma nebi trebalo privoditi nego po kratkom postupku na licu mesta mučiti dok ne crkne kao jadni mali andjeo sto je preminuo nek mu je laka crna zemlja i nek bog podari rajsku baštu tom malom jadnom piletu

Realno

12.08.2020. 17:22

Da tuce svoju bebu ili bilo ciju,moze samo monstrum i bezmozgovic.Kazniti idiota maksimalnom kaznom zatvora,steta sto je smrtna ukinuta za ovakve imbecile i citav zivot da radi najteze fizicke poslove dok i sam ne umre.

Slavko

12.08.2020. 17:51

Prava i jedina kazna takvoj osob bi bila smrtna kazna batinama. Nažalost kod nas nepostoji. Majku kazniti na više godišnji zatvor bez šetnje i pomilovanja.

Pantelija

12.08.2020. 19:40

Samo smrtna kazna! Taj skot ce, AKO zavrsi u zatvoru, lepo da zivi na racun svih nas. Monstrumi, i on i ta zenetina. Oboje zasluzuju smrtnu kaznu koja kod nas, NAZALOST, ne postoji a lekari koji pri prvom pregledu te jadne bebe nisu prijavili slucaj nadleznima, e oni bi trebali da "greju" zatvorske klupe.